Mobila biblioteket

Bokbussen på väg genom landskapet. Bussens sida är motivlackad.

Mobila biblioteket, tidigare Bokbussen, har 80 hållplatser runt om i kommunen och dessa besöks regelbundet på 18 olika turer. Du som inte bor i närheten av något bibliotek, kan låna böcker och tidskrifter för barn och vuxna på mobila biblioteket. Det finns också möjlighet att göra utskrifter från dator.

Om ingen av hållplatserna ligger lämpligt till för dig, så ring till oss! Om det finns någon möjlighet tillgodoser vi dina önskemål om ny hållplats. Dessutom stannar vi gärna mellan hållplatserna och lämnar böcker.

Du kan lämna in smått farligt avfall när vi kommer till din hållplats. Vi tar emot glödlampor, batterier, smink och småelektronik.

Biblioteksbilen - ett komplement till det stora mobila biblioteket

Hudiksvalls, Nordanstigs och Ljusdals bibliotek delar på en biblioteksbil. Biblioteksbilen dyker upp på olika platser runt om i de tre kommunerna. Med den lättkörda, smidiga biblioteksbilen kan man nå ut till människor som annars inte kan ta sig till biblioteken. Man kan då ge information om bibliotekets digitala medier, hålla mindre föreläsningar, leverera talböcker till synskadade med mera.

Håll utkik efter event med biblioteksbilen i nyhetsflödet på denna sida