Motion och idrott

Massor med människor gör pinngympa tillsammans på en stor grön gräsmatta. Instruktören står på ett träbord framför dem och i bakgrunden växer stora träd.

Springa i skogen? Ta en promenad? Dra iväg med cykeln? Valla skidorna? Här finns fina möjligheter till att få motion och ha kul!

En multisportarena ger möjlighet till spontan idrott, främjar rörelse, träning och social interaktion.

Multisportarenor

Sugen på en cykeltur? På den här sidan hittar du en karta över kommunens, Trafikverkets och de privata väghållarnas cykelvägar.

Cykelkarta

Sportparken nedanför Östra skolan är en naturlig mötesplats för både unga och gamla. Det ska finnas något som passar alla!

Sportparken

Hudiksvalls kommun har flera idrottslokaler som framför allt föreningar, men även privatpersoner eller företag kan ansöka om att boka.

Idrottshallar och gymnastiksalar

De finns flera fotbollsplaner i kommunen. Vissa ägs av kommunen och sköts av Glysisvallen AB. Andra ägs av idrottsföreningar, som söker bidrag för att sköta planerna.

Fotbollsplaner

I vackra Svågadalen finns det många möjligheter till  fritidsysselsättningar. Här finns bland annat den vackra badplatsen vid Havra sjön som är iordninggjord med badbryggor, omklädningshytter, gungor och grillplats. Naturen erbjuder bad även på många andra platser i dalen.Fritidsmöjligheter i Svågadalen

Det finns flera utegym runt om i kommunen. En del sköts av kommunen, andra av olika föreningar. Utegym

Vi har många fina skidspår och isbanor på olika håll i kommunen. Det finns också möjligheter för utförsåkning. Vissa anläggningar för vinteraktiviteter sköts av kommunen, andra kan till exempel skötas av olika föreningar eller på privata initiativ.Vinterfriluftsliv