Mulle Meck i Glada Hudik

Hos Mulle Meck i Glada Hudik får ditt barn vara kreativ, använda sin upptäckarglädje och problemlösningsförmåga.

Här mekar vi med riktiga mojänger och molijoxer. Kliv in i Mulle Mecks värld och ta en tur med flygplanet, en rymdfärd med Mulles raket eller provkör Mulles bil. Här kan du snickra eller spela CD-rom spel och mycket mer.

Läs mer på Mulle Mecks webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vad kostar det?

Taxor för Mulle Meck

Vill du ha en garanterad lektid?

Boka lektid på Mulle Mecks webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kan det bli fullt på Mulle Meck i Glada Hudik?

Ja, under loven kan det bli fullt.

Det gör att dagar då många besöker oss kan vi vara tvungna att tillfälligt stänga entrén.

Historien om Mulle Meck

Mulle Meck föddes i byn Djupvattnet som ligger drygt 50 km från Storforsen och 75 km från Blåvattnet. Hans föräldrar heter Mia och Malte Meck. När Mulles pappa Malte var ung reste han runt i USA och jobbade med många spännande saker. Senare återvände han till Sverige och Djupvattnet, där han startade en liten mekanisk verkstad. Det är från Malte som Mulle ärvt sitt intresse för tekniska saker.

Mulles livssyn

Mulle har en stillsam, vidsynt förståelse för de flesta mänskliga drag – utom våld, direkta orättvisor och falskhet. Möter han dessa dåliga egenskaper hos människor säger han ifrån med en enkel och dräpande rättframhet. Han har nämligen lärt sig att man inte ska få sin motståndare att tappa ansiktet.

Mulle deppar inte särskilt mycket. Han resonerar så här: "Om man får ett problem, så måste det också finnas en lösning på det problemet. Det är bättre att hitta lösningen än att låta problemet knäcka en."

Vad funderar Mulle på när han sitter i gungstolen framför brasan? Frågor som ofta sysselsätter honom är: om tiden inte har någon början och inget slut, hur kan man då veta att man är mitt i tiden? Har tiden alltid funnits?

Om tiden inte alltid har funnits, vad fanns då före tiden? Eller – om universum en gång skapades ur ingenting; vad fanns då före Universum? Ingen-ingenting? Eller Något-ingenting?

Och som Mulle säger; "Det finns inget som kan kallas skrot! Bara gamla saker som kan användas på nya sätt. Rulla ut och rulla på!"