Arbeta hos Norrhälsinge räddningstjänst

Inom Norrhälsinge räddningstjänst finns det ett antal olika yrkesgrupper som arbetar med utryckning, varav brandmännen utgör den största.
I Hudiksvall finns det heltidsbrandmän, och på övriga orter har våra brandmän en annan huvudarbetsgivare.

Heltidsbrandman

Som heltidsbrandman i Norrhälsinge räddningstjänst är du anställd på stationen i Hudiksvall. Du kan ha många olika arbetsuppgifter, förutom att arbeta operativt även exempelvis förebyggande brandskydd, planeringsarbeten och utbildning. Du arbetar enligt femveckorsschema och har nattjänst vid ett antal tillfällen varje månad.

Deltidsbrandman

Deltidsbrandmän har brandmannayrket vid sidan om sina ordinarie arbeten. Många upplever arbetet inom räddningstjänsten som ett positivt, intressant och spännande komplement till sitt vanliga yrke, samtidigt som man gör en viktig insats för sin ort.

Brandingenjör

Som brandingenjör arbetar du med förebyggande brandskydd, planering, utbildning och arbetsledning. Räddningschefen och ställföreträdande räddningschefen är exempelvis brandingenjörer.

Tyck till om sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig!
Skriv ut

Kontakt

Hudiksvall ska bli Sveriges bästa kommun att leva och verka i – med 50 000 invånare i kommunen varav 25 000 i staden år 2050