Medarbetare från hemtjänsten hälsar på hos en kund

Bli vikarie

Letar du en snabb väg till ett flexibelt jobb som är på dina villkor? Då har du hittat rätt!

Ibland behöver vi medarbetare med kort varsel, ibland under en längre tid. När det saknas ordinarie medarbetare på våra förskolor, skolor, i köket, på äldreboende, som personlig assistent och för lokalvård för att nämna några verksamheter behöver vi dig som kan hoppa in. Den där vardagshjälten som kan rycka in när det behövs som mest. Är det du? Hos oss kan du även söka sommarjobb under semestermånaderna.

Lediga vikariat

Vill du söka jobb som vikarie hos oss? Då våra kunder har behov av fler vikarier hittar du länkar här nedan. Om du är intresserad av flera områden som finns utannonserade så behöver du skicka in en ansökan per område.

Inom vad kan jag jobba som vikarie?

Förskola

Tillsammans med ordinarie medarbetare genomför du pedagogiskt arbete med barnen enligt läroplanen och tillgodoser barnens behov av utveckling och lärande. Du arbetar med barn från 1-5 år.

Du ersätter ordinarie personal och gör de flesta av den personens arbetsuppgifter. Att ta ansvar för en barngrupp innebär till exempel att ha samling, gå till skogen, påklädning, disk, blöjbyten, hjälpa till vid toalettbesök med mera.

Den ordinarie personalen har det yttersta pedagogiska ansvaret.

Grundskola

Här finns elever från förskoleklass upp till årskurs 9. Du undervisar enligt läroplanen i den klass där ordinarie lärare är frånvarande.

Från årskurs 6 får elever betyg. Du behöver vara legitimerad lärare för att få sätta betyg, är du inte det så kommer en annan lärare som är behörig att sätta betygen i samråd med dig.

Gymnasieskola

Här finns elever från år 1 till år 3. Du undervisar enligt läroplanen i den klass där ordinarie lärare är frånvarande.

Du behöver vara legitimerad lärare för att få sätta betyg, är du inte det så kommer en annan lärare som är behörig att sätta betygen i samråd med dig.

Personlig assistans

Som personlig assistent spenderar du mycket tid med din brukare och hjälper hen med exempelvis hygien, att klä på sig, förflytta sig, kommunicera, handla och utöva fritidsaktiviteter.

Gruppboende

Att laga mat, städa, passa tider och den sociala samvaron kan vara en självklarhet för många människor. Men så är det inte för alla. Det finns människor som behöver extra stöd med det där som många andra tar för givet.

Det kommer krävas att du är lyhörd för de boendes behov. Att du har ett coachande förhållningssätt och jobbar för att varje individ ska komma till sin rätt och lyckas efter bästa förmåga.

Socialpsykiatri


Äldreboende

Du hjälper våra äldre med det som de inte längre klarar själva. Du blir de äldres förlängda arm skulle man kunna säga.

Hemtjänst

Du åker hem till brukarna och hjälper dem i deras egna hem. Under arbetspasset följer du ett schema som beskriver vem du ska hjälpa och vad du ska hjälpa dem med, både omsorgs- och serviceinsatser. Hemtjänsten är ett mycket självständigt arbete.

Det är ett krav att du har körkort B.

HVB-hem för ensamkommande barn

Att jobba på HVB-hem för ensamkommande och Utsluss 18+ innebär att ge stöd, motivera och följa upp viktiga kontakter. Det kan handla om skolgång, nödvändig hälso-, sjuk- och tandvård samt meningsfulla fritidsaktiviteter.

18+ utslussverksamhet

Lokalvård

Du städar på kontor, i lokaler och andra miljöer som tillhör Hudiksvalls kommun. Du arbetar dagtid, måndag till fredag. På många av våra arbetsplatser inom lokalvård används städmaskiner, arbetet kan också innebära vissa tyngre lyft.

Kost

Att vikariera inom det här området innebär att du jobbar i köket på någon av våra förskolor, skolor eller äldreboenden runtom i kommunen. Tillsammans med övriga i arbetsgruppen, eller ensam, kommer du förbereda och tillaga frukost, mellanmål, lunch och middag, beroende på var du jobbar. Du kan vikariera antingen som kock eller måltidspersonal.

Vad får jag?

  • Ett varierande och utvecklande jobb
  • Träffa nya människor
  • Knyta kontakter och ett större nätverk
  • Bättra på mitt CV

Passar jag som vikarie?

Beskriver följande påstående dig som person?

  • Positivt förhållningssätt
  • Flexibel
  • Ansvarstagande
  • Initiativrik
  • Lätt att samarbeta med andra

Då kanske du är en av våra blivande vikarier!

Utdrag ur belastningsregistret

För att arbeta som vikarie inom lokalvård, förskola, skola, HVB-hem eller inom kost i förskola/skola behöver du ha ett aktuellt utdrag ur belastningsregistret för skola, barnomsorg och eller HVB-hem.

Utdraget får vara högst ett år gammalt.

Kan jag utvecklas inom yrket?

Om du trivs med ditt jobb och undrar hur du kan komma vidare i ditt yrkesliv och kanske få en fast anställning så småningom så hjälper vi gärna till och bollar tankar och idéer om hur du kan gå vidare.

Tyck till om sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig!
Skriv ut

Kontakt

Bildlänk till sidan Lediga jobb. Här kan du se vilka jobb som är lediga på Hudiksvalls kommun för närvarande

Till Hudiksvall

Funderar du på att flytta hit från annan ort? Besök gärna Tillhudiksvall.se, där kan du få hjälp i stort och smått om sådant som rör din flytt och ditt nya liv i Hudiksvalls kommun. Det är en kostnadsfri inflyttarservice från Hudiksvalls Näringslivsbolag AB.

Bildlänk till e-tjänsten Intyg - Rekrytering och bemanning. Om du är eller har varit anställd som vikarie kan du begära arbetsgivarintyg, tjänstgöringsintyg eller anställningsbevis här

Hudiksvall ska bli Sveriges bästa kommun att leva och verka i – med 50 000 invånare i kommunen varav 25 000 i staden år 2050