Kommunen som arbetsgivare

3 300 personer jobbar på Hudiksvalls kommun. Vad gör vi hela dagarna? Ja, åtta av tio arbetar inom förskola, skola och äldreomsorg. Inom äldreomsorgen arbetar 1 000 personer. I kommunens skolor och äldreomsorg jobbar 58 sjuksköterskor. Sen är det till exempel en massa gator och vägar som ska skötas runt om i kommunen: 175 km sammanlagt (som till Birsta tur och retur!)

Våra parkeringar och torg motsvarar 6 fotbollsplaner = 32 660 m2 . Kommunens bibliotek har 80 000 böcker. Och i kommunens arkiv finns 1 400 hyllmeter dokument, bland annat alla gamla skolbetyg.

Kommunen äger och förvaltar 120 hus till exempel skolor, förskolor, äldreboenden med mera. Bra vatten är viktigt! Kommunens vattenverk producerar 2 710 799 000 liter vatten per år. Vi hämtar 10 000 ton hushållsavfall per år.

Det är många som ringer till kommunen, 2 100 samtal tar telefonisterna emot varje dag. 900 miljoner kronor
betalas ut i lön till kommunens anställda varje år.

Vi arbetar i Hudiksvalls kommun

Delaktighet är viktigt när man talar om ett bra ledarskap.

En enhetschef för ett äldreboende berättar:

- Tydligheten vet jag att många av mina medarbetare uppskattar. Men det är också viktigt att vara lyhörd och verkligen lyssna på medarbetarna. Äldreomsorgen strävar efter att erbjuda en verksamhet av hög kvalitet, som samtidigt är kostnadseffektiv.

Orsaken till att vi lyckats så bra med det tror jag beror på att mina medarbetare är involverade i ekonomin och har en stor förståelse för att vi måste använda alla resurser rätt så att de boende får ut så mycket som möjligt. Delaktighet är därför viktigt när man talar om ett bra ledarskap.

Många bollar i luften!

En kundtjänstansvarig berättar:

- Som kundtjänstansvarig för den tekniska kundtjänsten tar man emot telefonsamtal och mail om medborgarnas felanmälningar eller synpunkter på kommunens fastigheter, parker, gator, belysningar, parkeringsautomater med mera.

Det är ett otroligt roligt jobb! Jag sitter som spindeln i nätet och tar kontakt med den som är ansvarig så att problemen åtgärdas så snart som möjligt. Det krävs att man är glad och trevlig och kan hantera alla typer av människor. Tidvis är det också väldigt stressigt så min förmåga att kunna hålla många bollar i luften kommer till användning hela tiden, berättar Hudiksvalls kommuns kundtjänstansvarige.

Jobbar man med barn kan man verkligen påverka framtiden

En förskollärare berättar:

- Jag är i grunden väldigt engagerad i miljöfrågor och i jobbet med barn kan man verkligen påverka framtiden.Idag handlar det om så mycket mer än att passa barn. Det viktigaste för mig är att varje barns utveckling och framsteg sätts i fokus. Jag vill känna att jag gett något till dem. Det är också en härlig känsla att få vara med och utveckla förskoleverksamheten. Helst skulle jag vilja ha den bästa förskolan redan nu, men jag inser att det är ett arbete som tar tid.

Roligast med mitt jobb är att diskutera och lösa problem

En PA-konsult berättar:

- Att vara PA-konsult innebär att jag jobbar med personal- och arbetsrättsliga frågor. Jobbet som PA-konsult innebär att jag träffar många olika människor och fungerar som ett stöd för arbetsledarna.

Några viktiga egenskaper i mitt jobb är att vara lösningsfokuserad, analytisk och ha en förmåga att se vad konsekvensen av ett beslut innebär.
Jag tycker att arbetsmarknadens lagar och avtal är spännande att fördjupa sig i precis som fackliga förhandlingar.

Det roligaste med mitt jobb är att jag får diskutera och lösa problem, det älskar jag och nu får jag dessutom betalt för det!

Tyck till om sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig!
Skriv ut

Kontakt

 • Rekrytering- och bemanningsenheten
  0650-55 66 00

  Besöksadress: Fibervägen 2

  Öppettider:

  Vardagar kl 6.45-16.
  Telefontider vardagar kl.6.45-9 och 13-15.

   

  För timvikarier:
  Logga in i Medvindlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 • Kontakta kommunen
  Servicecenter och växel
  Telefon: 0650-190 00


Hudiksvall ska bli Sveriges bästa kommun att leva och verka i – med 50 000 invånare i kommunen varav 25 000 i staden år 2050