Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Uppvaktades för 25 år i kommunens tjänst

1994 började de jobba i Hudiksvalls kommun och har jobbat åt samma arbetsgivare sen dess. Våra medarbetare som har jobbat i Hudiksvalls kommun i 25 år uppvaktades i förra veckan med en jubileumsfest. Förutom att de blev bjudna på middag fick de välja mellan en guldklocka eller ett presentkort på konst, smycken eller konsthantverk, som delades ut till var och en under kvällen.

Byta jobb utan att byta arbetsgivare

Med 3 800 anställda inom 300 olika yrken finns det möjlighet att byta jobb utan att byta arbetsgivare. En av de som har testat på det är Jonas Gustafsson som idag jobbar som rektor på Bromangymnasiet.

- Jag har jobbat inom lärandeförvaltningen i 25 år men jag har testat på ganska många olika yrken inom förvaltningen. Jag har varit lärare, schemaläggare, administrativ rektor, hållit på med statistik, ekonomi – ja mycket olika saker.

En annan är Karin Wedin Papaztcheva, medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS).

- Jag började redan 1982 egentligen, men sen var jag borta ett tag och kom tillbaka igen 1994 som nattsköterska. Sen har jag jobbat som sjuksköterska på dagtid på Fredens kulle. Och 2007 i den stora omorganisationen som var då blev jag chef över alla sjuksköterskor i Hudiksvalls kommun, och från 2014 fram tills nu är jag MAS.

1500 års erfarenhet

Alla som jobbar i Hudiksvalls kommun jobbar för att kommunen ska fungera så bra som möjligt för oss som lever, verkar och bor här. Ett jätteviktigt uppdrag, enligt kommundirektör Bengt Friberg.

- Vi jobbar ju med det allra viktigaste för våra kommuninvånare. De som jobbar inom hemtjänsten till exempel. Förutom att de ser till att de äldre klarar de fysiska sakerna som att exempelvis äta så kan det faktiskt vara så att det är den enda sociala kontakten dessa människor har. Eller ta de som jobbar inom skolan. De är med och formar de som ska driva det här samhället vidare i nästa generation. Det våra verksamheter jobbar med är helt avgörande för att ett samhälle ska fungera. Det om något är samhällsnytta.

I sitt tal vid jubileumsfesten hyllade kommundirektören alla de som jobbat under så många år och deras gedigna erfarenhet.

- Jag räknade ut att alla ni som sitter här har tillsammans jobbat i Hudiksvalls kommun i 1 500 år. Har man som arbetsgivare personer som är beredda att jobba i 25 år så får vi se det som ett bevis på att man trivs här. Vi är otroligt glada att ha den samlade erfarenheten som 1 500 års arbete har gett. Det är guld värt!