Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Var källkritisk och sprid inte rykten

Just nu pågår mycket ryktesspridning med anledning av coronaviruset covid-19.

Det förekommer både rykten om smittade personer och att skolor har stängt med anledning av coronaviruset, vilket inte stämmer. Bland annat cirkulerade under gårdagen ett rykte gällande Bromangymnasiet.

- Efter en omfattande spårning av vart ryktet kommer ifrån kan vi med största sannolikhet dementera dessa, säger kommundirektör Bengt Friberg. Rykten kan göra stor skada, inte minst för enskilda personer. Det tar också fokus och resurser från det som är viktigt just nu, att minska smittspridningen och skydda utsatta grupper.

Det är viktig att hålla sig uppdaterad kring bekräftad information från myndigheterna. Utifrån det aktuella läget kommunicerar kommunen så transparent vi kan, men är noga med att värna om integriteten hos våra invånare, medarbetare samt brukare.

- Alla har vi ett ansvar att förhindra ryktesspridning. Detta är speciellt viktigt i det läget vi befinner oss i nu, säger kommundirektör Bengt Friberg.

Tänk på

  • Sprid inte rykten
  • Var källkritisk
  • Använd sunt förnuft i sociala medier

Läs mer

  • All aktuell information om kommunens verksamheter kommuniceras via hudiksvall.se samt kommunens facebook-sida. Här samlar vi också länkar till ansvariga myndigheter som har uppdaterad och bekräftad information.

Har du frågor om coronaviruset?