Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Coronastöd till föreningarna

Allmänna utskottet föreslår kommunstyrelsen att besluta om stöd till föreningslivet för att mildra effekterna av minskade intäkter samt ökade kostnader på grund utav pandemin.

- När vi förra året började inse effekterna av pandemin så avsatte vi två miljoner extra till föreningslivet utifrån att vi förstod ganska tidigt att föreningar skulle få ekonomiska problem. Nu har vi kommit fram till ett beslut och ett förslag som vi har lämnat till kommunstyrelsen om att fördela pengarna mellan Glysisvallen AB där många föreningar hyr in sig, samt till Kultur och fritidsnämnden för att de ska kunna jobba med de föreningar som har lidit ekonomiskt men av pandemin, säger Mikael Löthstam, ordförande i kommunstyrelsen.

Kultur och fritidsnämnden och Glysisvallen AB håller på att jobba fram detaljerna, till exempel om hur stödpengarna ska fördelas bland föreningarna.

- Naturligtvis så kommer föreningarna behöva redovisa på vilket sätt de har lidit men av pandemin och vilka ekonomiska konsekvenser det har bidragit till, säger Mikael Löthstam.