Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Vem ser till att ditt barn är tryggt ikväll?

Har du möjlighet att avsätta några helgkvällar då och då för att göra Hudiksvalls kommun tryggare för våra barn och unga? Den ideella organisationen Nattvandrarna är just nu i stort behov av fler volontärer i Hudiksvall, Delsbo och Iggesund. Ju fler föräldrar och vårdnadshavare som tar armkrok – ju större områden kan de täcka – och desto fler ungdomar kan känna sig trygga!

- Just nu är det många ungdomar som träffas utomhus i stora grupper vid bland annat motorträffar och fester. Hudiksvalls kommuns fältassistenter samarbetar ofta med nattvandrarna och vi arbetar alla för att skapa trygghet för våra barn och unga som vistas i dessa miljöer. Men vi behöver alla hjälpas åt och det behövs fler trygga vuxna ute på kvällarna som finns där för våra ungdomar. Genom att lyssna, ge stöd och vara närvarande i dessa miljöer, skapar vi trygghet och förtroende, säger Frida Olovsson, enhetschef Förebyggande enheten.

- Nattvandrarna är en jättebra plattform för dig som vill gå ut och vandra. Det är tryggt att gå med oss då vi är några stycken som går tillsammans. Och man måste inte gå varje fredag eller lördag utan det räcker med att man går någon gång ibland. Men ju fler nattvandrare vi är desto fler helger täcker vi ju upp och det betyder jättemycket för ungdomarna, säger Patrick Sving, Nattvandrare.

Har du möjlighet att hjälpa till?

Känner du att du vill hjälpa till? Anmäl ditt intresse:

Har du frågor om volontäruppdraget kan du kontakta Hudiksvalls kommuns volontärsamordnare:

Vad gör en nattvandrare?

Nattvandrarna är en ideell organisation och alla nattvandrare är volontärer. Som nattvandrare skapar du en trygg tillvaro för våra barn och unga som vistas ute på kvällar och helgnätter. Det kan handla om att lyssna, se ungdomen men även också att hjälpa till när det inte blir som man tänkt. Nattvandrare eller trygghetsvandrare vandrar alltid i grupp. Oftast på kvällen men även dagtid när behovet finns.

Vem kan bli nattvandrare?

Du behöver inte själv vara förälder för att bli nattvandrare. Det enda som krävs är att du har fyllt 25 och vill engagera dig för våra ungdomar.

Hur ofta behöver jag nattvandra?

Du väljer själv hur mycket du vill engagera dig.

Mer information