Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Låg smittspridning även i Hudiksvall men interna restriktioner kvar över sommaren

Smittspridningsläget ser betydligt ljusare ut än för bara någon månad sedan, både i Hudiksvall och i resten av landet.

Den senaste sjudagarsperioden visar Region Gävleborgs statisktik för Hudiksvalls kommun bara något enstaka positivt testresultat. Deltavaritanten av coronaviruset är ett orosmoln men verkar lyckligtvis inte ha fått fäste i länet.

Det innebär att myndigheterna nu är redo att ta nästa steg mot ett öppnare samhälle och lättar på ett antal restriktioner, bland annat om hur många som får träffas i olika sammanhang. När det gäller kommunens interna verksamhet ligger dock de restriktioner som gällt under våren kvar, åtminstone över sommaren.

- Vi har bland annat begränsningar om hur många som får åka tillsammans i en tjänstebil och hur många som får träffas i möteslokaler. Vi har hållt en försiktighetsprincip i kommunen med lite strängare restriktigioner än man haft nationellt och kommer att fortsätta med det in i augusti. Då tar vi ställning utifrån hur det ser ut då, säger kommundirektör Bengt Friberg.

Även om det ser gynnsamt gäller det ändå att fortsätta tänka på hygienregler och avstånd och umgås på ett så smittsäkert sätt som möjligt.

- Håller vi det i minnet kan vi så sakta börja återgå till ett mer normalt liv. Njut av det fina vädret som jag hoppas fortsätter och ha en jättefin sommar!