Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Bromangymnasiets planer för en trygg och säker skolstart

Bromangymnasiets ledning vill hälsa alla elever varmt välkomna till ett nytt och spännande läsår. För att säkerställa en så trygg och säker återgång till skolan som möjligt så kommer skolstarten se lite annorlunda ut.

Digitala och fysiska upprop

Imorgon (onsdag 25/8) är det dags för upprop för alla elever på Bromangymnasiet. Uppropen kommer äga rum både digitalt och på plats. Årskurs 1 kommer ha uppropet på plats och årskurs 2 och 3 kommer ha digitala upprop. Alla tider för alla klasser kan ni hitta på Bromangymnasiets webbplats:

Drop in-vaccination på torsdag

Förhoppningsvis kan vi minska smittspridningen genom att fler och fler vaccinerar sig. Region Gävleborgs personal kommer därför att finnas på plats på Bromangymnasiet på torsdag (26/8), kl. 10-12 för att vaccinera elever som vill.

Avstå från nollning

Nollning är något som ibland förekommer vid skolstart och vi vill vara tydliga med att nollning inte är något som Bromangymnasiets ledning står bakom.

Vi vill att våra elever ska avstå nollning och därför går vi in i klasserna och pratar om riskerna med nollning. Risken med nollning är att du som elev pressas att göra saker som du inte vill göra och som du sen kommer ångra eller må dåligt över.

Alla elever ska känna sig trygga på skolan och få utvecklas i sitt lärande och vi vädjar därför till er vårdnadshavare att prata med era ungdomar om nollning och vilka risker det kan medföra.

Fortsätt följa Folkhälsomyndighetens råd och riktlinjer

För att vi ska kunna fortsätta komma till skolan så behöver vi också fortsätta följa Folkhälsomyndighetens råd och riktlinjer. Så kom ihåg; Tvätta händerna, håll avstånd och stanna hemma om du är sjuk eller har symtom.