Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Fin placering för klass 13a på Östra skolan i Yrkeskampen-finalen

 Östra skolan 7-9

I höstas gick klass 13A (åk 8) vidare från den första Yrkeskampen-tävlingen. Där tävlade totalt 500 klasser från hela landet. Nu har finalen nyligen avgjorts och även där lyckades klassen uppnå fina resultat.

Finalen, som hölls i Växjö, bestod av 15 klasser som alla tävlade i olika moment kopplade till yrken och yrkesval. När tävlingen summerades slutade klassen från Östra skolan på en fin sjätteplats.

- Vi är nu sjätte bästa klassen i hela landet av totalt 500 tävlande. En fantastisk insats av både tävlande och hejarklack från Östra skolan 13A i Hudiksvall. Vi hann även besöka själva mässan och inspireras av Sveriges mest yrkesskickliga ungdomar som tävlat inom ett 50-tal yrken. Yrkes-SM, som arrangeras av Worldskills Sweden, ger ungdomarna en unik chans att få kunskap om och en inblick i olika yrken inför deras kommande studie och yrkesval, säger Sofia Mossberg, lärare på Östra skolan.

Minnen för livet

Syftet med Yrkeskampen är att få upp ögonen för yrkesprogrammen på gymnasiet samtidigt som alla moment är kopplade till läroplanen. På så vis blir tävlingen ett bra verktyg i undervisningen om olika yrkesvägar. Men förutom den utbildande aspekten fanns också en stor portion av tävlingslust. En tävlingslust som skapade minnen för livet.

- Gud vilken känsla det var när vi tävlade. Hela klassen applåderade, skrek och hejade på! Så kul, en jättebra resa och ett minne för livet, säger en av eleverna.