Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Startskottet för Trossen Hudiksvall

Hamnmagasinen i Hudiksvall

Förra veckan gick startskottet för Trossen Hudiksvall, ett samarbetsprojekt mellan skola och arbetsliv i kommunen. Trossen är en möjlighet för arbetsplatser och högstadieelever att lära känna varandra. Det är ett koncept som ska gynna både kompetensförsörjning och ungas förståelse för arbetslivet, där elever och det lokala arbetslivet möts och skapar långsiktiga band.

Trossen Hudiksvall drog igång på Östra skolan i tisdags och har sedan gjort besök på alla Hudiksvalls kommunala skolor. Alla klasser i årskurs sju och grundsärskolan har knutits till en arbetsplats och under veckan fick alla fadderarbetsplatser träffa sina klasser. De kommer nu att följas åt under tre år, och träffas två gånger per år fram till årskurs nio.

– Idén har vi hämtat från Gävle som har kört det här sedan 2011. Det känns jätteroligt, för vi ser det verkligen som ett win-win-koncept för både skolan och arbetsplatsen. För arbetsplatserna är det en möjlighet att visa vad som finns på hemmaplan för våra unga, som så småningom ska ut i arbetsliv och förhoppningsvis leva och verka i kommunen, säger Kristina Stillmark, studie- och yrkesvägledare på Östra skolan.

Tanken är att alla klasser i högstadiet i Hudiksvalls kommun ska få en fadderpartner. Redan nu börjar listan fyllas på med arbetsplatser som är intresserade av nästa omgång av Trossen Hudiksvall. Den startar hösten 2023, då nya elever börjar årskurs 7. Alla arbetsplatser, stora som små, är välkomna att anmäla sig.

Läs mer om Trossen Hudiksvall

Vill ni bli Trossenpartner till en högstadieklass?

Gör er intresseanmälan till: trossen@hudiksvall.se

Vi behöver följande uppgifter:

  • Namn på organisation/arbetsplats
  • Postadress och besöksadress
  • Kontaktperson/handledare samt kontaktuppgifter
  • Kort beskrivning av verksamheten

Vad händer sen?

Efter ni har anmält ert intresse att bli trossenpartner kommer vi kontakta er med mer information.