Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Årets Kultur- och fritidsstipendium har delats ut i Hudiksvalls kommun

Collagebild med en gitarr, ett träd och fotbollsspelande ungdomar

Den 19 december delade Kultur- och fritidsnämndens ordförande Gerd Olsson ut nämndens stipendium.

Fritidsstipendiet delades mellan orienteringsklubbarnas samarbete Hittaut och Patrik Hedman som är initiativtagare till Hej Aktivitet! Kulturstipendiet gick till musikern och skådespelaren Alice Andersson.

Motiveringarna lyder:

Hittaut som är ett samarbete mellan Forsa OK, Hudiksvalls OK och OK Dellen har sedan 2014 erbjudit ett nytt och spännande sätt att få motion för både hjärta och hjärna. Hittaut bjuder in till natursköna och intressanta platser i vår omgivning, platser som deltagarna kanske aldrig annars hade hittat. I år uppmättes 64 951 registrerade checkpoints bland 1 901 deltagare. Med de sifforna är Hittaut den största friskvårdssatsningen i Hudiksvalls kommun. Med Fritidsstipendiet vill Hudiksvalls kommun uppmärksamma ett gediget samarbete mellan föreningar och vad man kan åstadkomma tillsammans.

Patrik Hedman är initiativtagare till Hej aktivitet! Det är en socialsatsning inte bara för idrotten utan för hela samhället. De verksamheter som Patrik Hedman med stor målmedvetenhet tagit initiativ till möjliggör gemenskap och rörelseglädje för stor som liten. Med Fritidsstipendiet vill Hudiksvalls kommun uppmärksamma hur en persons engagemang och entreprenörskap blir en tillgång för oss alla.

Alice Andersson är uppvuxen i Delsbo och utbildad vid musikhögskolan i Malmö. Hon är trots sina unga år en etablerad aktör inom kulturlivet i Hudiksvalls kommun. Alice Andersson besitter, utöver sin konstnärliga begåvning, ett pedagogiskt driv och bidrar därmed till ett blomstrande musikliv vars toner kommer att klinga under lång tid framöver. Med kulturstipendiet vill Hudiksvalls kommun uppmärksamma en scenkonstnär med bred repertoar. En ambassadör för sin hembygd och för kultur som en källa till glädje och gemenskap.