Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

DB Schenker bygger ny terminal i Hudiksvall

Hudiksvalls stadsmiljö

För att möta en växande marknad och ökad efterfrågan mer än fördubblar DB Schenker sin terminalyta i Hudiksvall. Den nya terminalen på 2 000 kvadratmeter beräknas stå färdig 2024.

Den nya terminalen byggs i anslutning till den befintliga som är på 800 kvadratmeter. Anläggningen blir toppmodern med bland annat automatiserad paketbana och automatisk vägning samt mätning av gods. Området blir inhägnat med registrering av allt gods- och pakettrafik till och från terminalen.

– Vi ser att många ledande företag i kommunen utvecklar och investerar i sina verksamheter. Kommunen har också stora utvecklingsplaner med nya stadsdelar för bostäder och verksamheter. I skenet av allt som händer är det jättepositivt att DB Schenker nu gör den här satsningen som bidrar till utvecklingen i kommunen. Det ligger helt i linje med vår tillväxtstrategi, säger Mikael Löthstam, kommunstyrelsens ordförande.

Hudiksvall och norra Hälsingland är ett område där DB Schenker har lång tradition och en stark marknad med kunder som växer både på den nationella och internationella marknaden.

Markarbetet för bygget av den nya terminalen påbörjas efter påsk. Verksamheten beräknas vara i drift 2024.