Invigning av nya förskolan i Näsviken

Idag invigdes den nya förskolan i Näsviken. Det var i maj 2022 som bygget påbörjades. Idag hölls invigningen och på lördag 28 oktober bjuds allmänheten in till öppet hus för att kolla in de nya lokalerna.

Den nya förskolan är en 6-avdelningsförskola som ger verksamheten ändamålsenliga lokaler som är anpassade efter förskolans uppdrag och undervisning.

- Vi är såklart både glada och stolta över det här. Vi inviger förskolan på samma dag som vi fattar beslut om nya lokaler för skolan i Näsviken. Det här är en rejäl satsning på Näsviken som bygd, säger Adam Rydstedt, ordförande Lärandenämnden.

Barnen på Linfröets förskola har varit evakuerade på två olika förskolor i Forsa, på Asplundens förskola och Liljans förskola.

- Det här är barnens dag. Det är en fantastisk verksamhet och personal som har varit evakuerade under en längre tid, det känns helt fantastiskt att de får flytta tillbaka till nya och fina lokaler, säger Annika Gabrielsson, tf förvaltningschef Lärandeförvaltningen.

Öppet hus på nya förskolan i Näsviken

Nu på lördag den 28 oktober bjuder förskolan in till öppet hus. Då har allmänheten möjlighet att spana in de nya lokalerna.

Tid och plats

  • Lördag 28 oktober klockan 11.00–13.00
  • Kronstigen 1, 824 65 Näsviken