Utsläpp av klorgas på badhuset i Delsbo

Vatten i en simbassäng

Uppdaterad information 5 april kl 10.20: Kommunens beredskapsgrupp har haft möte på fredagmorgonen med anledning av gårdagens klorgasutsläpp på Delsbo simhall.

Vi håller just nu på att kartlägga händelsen och tittar på åtgärder för att det inte ska kunna hända igen.

– Gasen är utvädrad och det går bra att vistas i lokalerna nu, men vi behöver tid att granska händelseförloppet och prata med personal som var på plats, säger stabschef Anders Zetterlund.

Badhuset i Delsbo håller fortsatt stängt. Planen är att öppna badhuset igen under nästa vecka. Vi återkommer med mer information om det.

Kommunen har nu lämnat beredskapsläget. Var du på badhuset och känner av symptom eller är orolig uppmanas du att ta kontakt med vården.

Publicerat 4 april kl 16.20

Med anledning av utsläppet av klorgas tidigare idag kommer Delsbo simhall att vara stängt fredag 5 april. Vi återkommer med information om när badet kan öppna igen.

Publicerat 4 april kl. 14.33

Det var efter larm om klorgas som personalen utrymde badhuset. Räddningstjänst och ambulanspersonal var snabbt på plats och gjorde en första kontroll av drygt 20 barn och vuxna som befann sig i lokalerna under utsläppet. Av dem har drygt hälften uppsökt sjukhus för vidare undersökning.

– Räddningstjänsten vädrar nu ut gasen ur lokalerna. I samband med det kan det lukta klor utanför badhuset men då är halterna så låga så att det inte är någon risk att vistas i närheten, säger stabschef Anders Zetterlund.

Exakt hur utsläppet uppstod är för tidigt att säga men troligen har det uppstått i samband med hantering av kemikalier. Badet öppnade igen efter renovering idag men utsläppet av klorgas har inget att göra med tidigare fel som har åtgärdats.

Den som har varit inne i simhallen och känner besvär med andning, ont i halsen eller hosta uppmanas att ta kontakt med vården.
Kommunen har med anledning av utsläppet gått upp i beredskapsläge och följer utvecklingen löpande.

Publicerat 4 april kl 13.00

Vid lunchtid på torsdagen gick ett larm om klorgasutsläpp på badhuset i Delsbo. Badhuset har haft besökare under dagen men ingen är kvar där nu.

– Vi fick larmet nyss. Just nu skapar vi oss en bild av vad som hänt och vilka åtgärder som behöver vidtas, säger stabschef Anders Zetterlund.