• Start
  • » Nyheter
  • » Magnus Ernström berättar om livet som FN-soldat under Bosnienkriget

Magnus Ernström berättar om livet som FN-soldat under Bosnienkriget

Publicerad den 24 oktober 2016

Idag är det FN-dagen. Magnus Ernströms gästföreläser om tiden som FN-soldat under Bosnienkriget. Magnus Ernström är författare till boken " ett halvt år, ett helt liv".

Om Magnus Ernström
1993 - 24 år gammal - fick Magnus Ernström möjligheten att delta som FN-soldat i Bosnienkriget. Det blev upptakten till Magnus berättelse som han romandebuterar med, Ett halvt år, ett helt liv. Deltagandet i FN-bataljonen ser han som en förmån och ett unikt skeende - att få insikt i Sveriges största militära utlandsinsats. Han insåg att här fanns en historia som måste berättas. Några författardrömmar har Magnus inte haft; det var denna historia som fick honom att skriva, inte skrivandet som gav honom en historia. Magnus föddes i Ljusdal 1968 och bor nu i Gävle där han en gång hamnade som ung polisaspirant. Idag arbetar han som strateg vid Region Gävleborg för olika innovations- och utvecklingsprojekt.

Tyck till om sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig

Skriv ut

Bromangymnasiet ska vara en mötesplats för elever där de genom ett aktivt lärande erövrar goda kunskaper och därmed en stark tro på framtiden