Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

SM-vecka i Söderhamn 31/1-5/2

Under SM-veckan i Söderhamn fick eleverna från Hotell- och Turismprogrammet möjlighet att omsätta sina teoretiska kunskaper i praktiken. Elever från årskurs 2 och 3 var engagerade i planering och genomförande av SM-veckan. Uppdraget som eleverna åtagit sig var att ansvara för service gentemot exempelvis SVT, journalister och fotografer från olika tidningar. Eleverna jobbade även med service mot övriga besökare genom att exempelvis bemanna informationsdisken, agera maskot samt att marknadsföra på plats under SM-veckan.
Lärare och elever tycker att SM-veckan har varit ett unikt uppdrag, med tanke på att förra gången SM var i Söderhamn var 1951 samt storleken på evenemanget. SM-veckan lockade över 50 000 besökare som kom för att se någon av de 20 idrotter som gick av stapeln under veckan.
Eleverna har fått mycket beröm av arrangörer, media och SM-deltagare och hela SM-veckan var utomordentligt organiserad och genomförd, enligt media, utövare och besökare. Den positiva erfarenheten har skapat ett större intresse för liknande evenemang hos både lärare och elever på Hotell- och Turismprogrammet och tack vare det framgångsrika arbetet som eleverna har gjort har det öppnat upp för nya och spännande samarbeten inom turismnäringen.