Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

 Du som vuxen behövs för våra ungdomar

Trots att vi nu har en ovanlig situation i Sverige, ja i hela världen, står våren för dörren. Och med våren kommer ofta en önskan om utomhusaktiviteter. Våren är en period som brukar präglas av glädje och förväntan. Valborgsmässoafton närmar sig och följs sedan av helger som leder mot sommarlov och ledighet.

Vi går in i en period som är fylld med fester och aktiviteter för våra ungdomar, och vi passar därför på att påminna om att du som vuxen har möjlighet att vara ett extra stöd under denna tid. Ökad närvaro och intresse från vuxna är också det som de allra flesta ungdomarna önskar. Vi uppmuntrar därför dig att ta del av vad ungdomarna gör och påminna dem om de restriktioner som gäller när det kommer till att inte träffas i större grupper för att hindra smittspridning i samhället, att helt enkelt upprätthålla den fysiska distansering som nu gäller.

Skolan arbetar vidare med undervisning, antingen via distans på gymnasiet eller som vanligt i grundskolan, och målet är att alla elever ska kunna avsluta sitt skolår på ett så bra och tryggt sätt som möjligt. Vi följer smittskyddets anvisningar och har därför inga stora samlingar i skolans regi och vi kommunicerar också dessa försiktighetsåtgärder till våra elever.