Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Yrkesmässa på Bromangymnasiet - en mötesplats för elever och arbetsgivare

bild broman

Den 20 oktober är det dags för yrkesmässa på Bromangymnasiet där elever och arbetsgivare, både lokala och nationella, får en chans att mötas. Mässan, som ligger inlagd i alla elevers schema, är en aktivitet med förhoppningen att skapa en mötesplats mellan elever och arbetsgivare.

På mässan kommer eleverna få möjlighet att ställa sina frågor och få en bild av hur arbetsmarknaden ser ut idag. Samtidigt får arbetsgivarna möjlighet att träffa morgondagens medarbetare och berätta mer om sina verksamheter och de yrkesmöjligheter som finns på just deras arbetsplats.

- Den här dagen kommer våra elever få chansen att möta arbetsgivare, både lokalt och nationellt. Vi hoppas på att det ska bli massa spännande möten och att våra elever ska känna att arbetslivet behöver dem. Det är många branscher där det är stora pensionsavgångar på gång och företagen behöver nya unga medarbetare. Men likväl som att arbetsgivaren är nyfikna på eleverna så hoppas vi också att eleverna är nyfikna tillbaka. Att de passar på att ställa frågor och få en inblick i vilka yrken och behov och möjligheter som faktiskt finns, säger Maria Winberg, Studie- och yrkesvägledare på Bromangymnasiet.

Ett 40-tal organisationer, alltifrån privata företag, industrier, media och entreprenörer till olika myndigheter, Region Gävleborg och Hudiksvalls kommun, har valt att delta på mässan. Utöver organisationernas egna mässmontrar kommer det också hållas ett antal seminarier med personer som representerar arbetslivet på olika sätt. Förhoppningen är att seminarierna ska väcka tankar och ge eleverna en större inblick framtidens och nutidens kompetensbehov, karriärmöjligheter och utmaningar.