Föreläsning för tjejer om att ta plats och våga välja annorlunda

Carolin Solskär, en blond kvinna i svart t-shirt.

CUL (Centrum för utveckling och lärande) bjuder in till en kostnadsfri föreläsning i samband med tjejkvällen i Hudikgallerian Guldsmeden. Föreläsaren Carolin Solskär har gjort det till sin uppgift att främja jämställdheten i IT-branschen och arbetar aktivt för att fler kvinnor ska få ta plats.

Carolins föreläsning fokuserar på att tjejer ska våga ta mer plats och göra normbrytande val i studie- och arbetsliv. En inspirerande föreläsning att lyssna på tillsammans, tonåring och vårdnadshavare, om Carolins resa från att vara sjökock till att vinna priser såsom ”Stora kommunikationsprisets hederspris”, ”Årets superkommunikatör” och ”Årets IT-kvinna”.

Lärcentra och studie-och yrkesvägledare från CUL finns på plats under kvällen för frågor om utbildningsmöjligheter och studieråd.

Tid och plats

  • Torsdag 19 oktober, klockan 18.30–19.15.
  • Gallerian Guldsmeden i Hudiksvall.

Om Carolin Solskär

Carolin har arbetat på Microsoft samt Isabella Löwengrips Nordic Tech house. Hon var en av initiativtagarna till #Metoo-rörelsen i Sverige, och är nu egenföretagare. Hennes bolag Nuverica har digitaliserat EU-direktiv inom livsmedelsindustrin.