Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Gröna kärl till salu

Chaufför med dator i sopbil

Allt fler villaägare byter bort sin stora soptunna till en mindre modell. Det är jättebra att så många konsumerar klokt och sorterar mer till återvinning! Heja, heja! Det här gör att vi har en massa begagnade gröna kärl över. Nu säljer vi ut dem till vrakpris.

Behöver du ett begagnat kärl på jobbet, i stallet eller i garaget? De är gröna, rejäla med lock och går ganska lätt att dra på sina stora hjul.

Onsdagen den 3 november, 2021 startar vi försäljningen klockan 16 – 19 på Ulvberget. Följ skyltarna. Välkommen!

  • 190-liters kärl: 150 kr
  • 240-liters kärl: 200 kr

Kärlen säljs i befintligt skick och du betalar med swish eller faktura.

Från den 10 november, 2021 kan du köpa begagnade kärl alla onsdagar, klockan 11 – 15, i återbrukshuset på återvinningscentralen, Ulvberget. Om du vill köpa kärl en annan dag så mejlar du oss på avfall@hudiksvall.se så bokar vi en tid.

Mer till återbruk

Det är bättre att någon använder kärlen igen än att vi skickar dem till plaståtervinning. Det här är en nyhet för att återbruka mer. Som tidigare lagar och byter vi ut trasiga delar på kärl. Det som inte går att använda mer skickar vi till återvinning så att plasten används igen. Förr skickades de till förbränning.

Kommunen äger dina kärl

Sopbilen tömmer bara kärl som hör till ditt avfallsabonnemang. De har en id-märkning och finns med i vårt kundregister. I sopbilen finns en dator som guidar chauffören om vilka tunnor som ska tömmas. När kärlet töms så registreras det i systemet med en tid och plats. Om du skulle ställa ut ett annat kärl för tömning så lämnar chauffören det orört.

Kärlen som hör till ditt avfallsabonnemang äger kommunen. Om de går sönder så hör du av dig så lagar eller byter vi de delar som gått sönder. Det kostar inget extra utan ingår i ditt abonnemang.

Kretsloppsplan

Försäljningen av överblivna kärl är en del för att klara målen i Hudiksvalls kommuns kretsloppsplan. Den antogs av kommunfullmäktige i år. Den utgår direkt från Globala målen för hållbarhet.

Har du frågor?

Kontakta Servicecenter 0650 - 19 000, tonval 2.