Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

E-tjänst välkomnar logga-bilar med privat grovavfall på kvällen

Bil vid Ulvberget.

Nu kan du som kör en bil med företags-logotyp äntligen lämna privat avfall till återvinningscentralen på kvällar och lördagar. Då behöver du anmäla vad du tar med dig via en e-tjänst.

Ta sen med din anmälan digitalt (eller på papper) och visa den för medarbetare på återvinningscentralen. E-tjänsten hittar du här:

Föranmäl ditt besök med firmabil

Nya e-tjänsten med anmälan gäller för dig som har logga-bil och vill komma med privat avfall på kvällar och helger. Anmälan gäller bara när anläggningen för företag är stängd. När anläggningen för företag är öppen, vardagar 7 – 15.30, kör du som har logga-bil alltid dit. Om du har privat avfall med dig så berättar du det och lämnar utan extra kostnad.

  • Vardagar 7 – 15.30: företag och loggabilar åker till anläggningen för företag.
  • Kvällar och lördagar när återvinningscentralen är öppen: loggabilar med privat avfall och anmälan med sig åker till privata återvinningscentralen.

Bakgrunden till den här kollen är att vi fortfarande har problem med att företag lämnar sitt företagsavfall på återvinningscentralen för privatpersoner. Så kan vi inte ha det för då betalar våra invånare för företagens avfall. För att få ordning behöver vi ha koll på vad företag lämnar. Kostnaden för företagsavfallet ska inte belasta privatpersoners avfallstaxa.

Har du företagsavfall åker du alltid till anläggningen för företag. Den har öppet 7 – 15.30. Följ skyltarna Avfallsanläggning företag. Vi väger ditt företags material och fakturerar dig för det.

Varför: återvinningscentralen är till för privatpersoner. Den drivs med pengar via avfallstaxan från hushåll. Företag betalar själva för sitt verksamhetsavfall.

Hyrbil: Om du har hyrbil är det inget vi bryr oss om.

Har du frågor?

Kontakta avfallsavdelningen via avfall@hudiksvall.se eller ring 0650-190 00.