Öppet hus på återvinningscentralen Ulvberget 2024

Texten "Öppet hus på Ulvbergets återvinningscentral Lördag 18 maj, klockan 10–14" på en grön färgplatta

Återvinningscentralen Ulvberget i Hudiksvall bjuder in till öppet hus lördagen den 18 maj 2024, kl. 10.00–14.00. Tillsammans skapar vi en cirkulär värld.

  • Dag: lördag 18 maj
  • Tid: kl. 10.00–14.00
  • Plats: Ulvberget återvinningscentral, Hudiksvall

Här kan du ladda ner en karta över aktivitetsområdet:

Välkommen till en fullspäckad dag med spännande och hållbara aktiviteter:

Träffa Rutan Paragrafsson och Tandfén från Trolska skogen. Vågar du utmana Rutan Paragrafsson i kast med liten sopa? Eller tävla mot Tandfén i karamellboule? Missa inte att lyssna till deras sånger klockan 11 och 13.

Det mobila biblioteket kommer vara på plats. Passa på att låna, lyssna eller läs en saga där.

Ta gärna med kläder med små hål. Forsa Folkhögskola textila kurser lär dig att laga dina kläder med kreativt broderi, Visible Mending. Att laga och lappa är ett smart sätt för en mer hållbar textilanvändning.

Alla barn som går frågesporten får en isglass.

Barn kan skapa med återbruksmaterial hos Mulle Meck i Glada Hudiks verkstad vid byggåterbruket.

Köp återbrukade prylar eller kläder från någon av våra samarbetspartners. Företag, föreningar och verksamheter som köper grejer och material att förädla från återbruket har försäljning på öppet hus. Tillsammans skapar vi en cirkulär värld där prylar och material får en andra chans.

Passa på att besöka byggåterbruket inne och byggmarknaden ute för att köpa det du behöver till ditt byggprojekt. Köp byggmaterial som blivit över från någon annan. Här finns allt från fönster, plankor, dörrhandtag till marksten och badrumsskåp.

Är du odlingssugen och gärna använder loppis-krukor? Nu har du chansen att köpa pallkragar och krukor. Vi säljer också kärl. Vad kan du använda det till?

  • Pallkragar: 90 kr styck.
  • Utekrukor: 30 kr
  • Innerkrukor: 10 kr
  • 190-liters kärl: 150 kr
  • 240-liters kärl: 200 kr

Kärlen säljs i befintligt skick och du betalar med Swish eller faktura.

Sopbilar är väldigt stora och fyllda med massor av teknik och en dator. Vår gula hjullastare är också stor och fin. Vågar du prova att sitta på chaufförens plats? Högt uppe! Den vuxna i ditt sällskap ser till att du kommer upp och ner på ett säkert sätt.

Kom och kolla på de nya tvådelade och fyrdelade kärlen för återvinning. Utmana ditt sällskap i soptunnekastning. Vilken sopa ska i vilket fack?

Har du också mycket förpackningar till återvinning hemma? Hösten 2025 kommer Hudiksvalls kommun att börja dela ut kärl för återvinning till dig som bor i villa och till fritidshus i en del områden. Mer material ska återvinnas!

Du behåller det bruna kärlet för matavfall, byter ut det gröna gamla kärlet mot två delade kärl. Ett av dem har två fack (pappersförpackningar och plastförpackningar) och ett har fyra fack (metallförpackningar, färgat glas, ofärgat glas och restavfall).

Lagen säger att alla måste sortera sina förpackningar till återvinning. Vi startar insamlingen successivt i geografiska områden.

Utanför röda stugan bjuder vi på kaffe och kaka. Fiket är engångsfritt, vi har porslin som vi diskar. Det minskar mängden avfall och sparar på resurser. Ta med egen mugg eller låna en av oss för 10 kronor i pant. Panta in den igen för samma summa. Vi hoppas inspirera fler till engångsfria evenemang.

Är du hungrig? Besök en food truck vid skogsbrynet och köp en smashed burgare med tillbehör gjort på mat som annars slängs.

Är återvinningscentralen också öppen?

Ja, återvinningscentralen på Ulvberget med alla containrar har öppet som en vanlig lördag, klockan 10–14.

Håll koll på ditt sällskap!

Ulvbergets avfallsanläggning är en farlig arbetsplats med exempelvis tung trafik. Håll koll på varandra och du har som vanligt ansvar för dina barn. Var rädd om varandra!

Toalett

I återbruket finns en handikappanpassad toalett.

Parkering

Det finns reserverade parkeringsplatser för rörelsehindrade vid entrén för öppet hus.

I händelse av brand

Om det börjar brinna på området larmar vi och stänger centralen. Om du är på området hänvisas du till återsamlingsplatser. En finns bakom trädgårdsavfallet. En annan finns vid återbruket.

Har du frågor?

Kontakta avfallsavdelningen via e-post:

avfall@hudiksvall.se

eller telefon (tonval 2):

0650–19 000