Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Grön flagga

Läroverket har chans att ta hem titeln Årets hållbara grundskola

I september i år miljöcertifierades Läroverket enligt Grön Flagg. Nu har Läroverkets arbete för en hållbar utveckling också lett till att skolan blivit nominerad till priset Årets hållbara grundskola.

Grön Flagg drivs av Håll Sverige Rent och ingår i det internationella nätverket Eco-Schools. Varje år delar Håll Sverige Rent ut pris till Årets Hållbara förskola, grundskola och gymnasium. Läroverket är en av de skolor som nu har chansen att ta hem titeln som Årets hållbara grundskola.

- Den här nomineringen känns fantastisk. Den betyder att eleverna på Läroverket lär sig att hållbarhetsfrågorna berör många ämnen. Hållbarhetsperspektiv i undervisningen går i linje med skolans värdegrundsuppdrag och uppdraget att förbereda eleverna för framtiden, och den här nomineringen är ett kvitto på att vi faktiskt har omsatt kunskap till handling, säger Anna Sundelin, Rektor på Läroverket.

Läroverkets ambition att integrera hållbar utveckling i alla skolans ämnen är bland annat det som ligger till grund för nomineringen. Hela motiveringen lyder:

För ett engagerat hållbarhetsarbete där eleverna genom Grön Flagg-temat Skräp & Avfall arbetat lokalt för ett mer hållbart Hudiksvall, med konkreta förslag på hållbara lösningar där konsekvenser för människa, samhälle och natur vägdes in. För skolans arbete med att sprida och inspirera på kommunal nivå där eleverna har visat på handlingskompetens. För skolans ambition att integrera hållbar utveckling i alla skolans ämnen”.

Den 11 november är den stora hållbarhetsdagen för skolor och förskolor runtom i Sverige. Det är också då vi kommer få reda på om Läroverket tar hem titeln som Årets hållbara grundskola.

Vi önskar er stort lycka till!