Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Ungdomar sitter runt ett bort och pekar på en karta över Hudiksvall.

Prao kan leda till extrajobb

Under höstterminen har flera elever från årskurs 9 varit ute på en uppskattad prao. Under sin praovecka har eleverna fått möjlighet att kliva utanför skolvärlden och testa ett jobb som de är nyfikna på.

Prao kan vara elevernas första kontakt med arbetslivet och den första möjligheten att få en inblick i hur det är att jobba. Att få tillbringa några dagar på ett företag gör också att eleverna får chans att knyta viktiga kontakter inför framtiden.

– Vi har många nöjda elever som har varit ute på olika arbetsplatser nu i höst. Några har blivit erbjudna extrajobb och flera har dessutom blivit säkrare i sitt gymnasieval, säger Karin Ynger, Praosamordnare på Hudiksvalls kommun.

Vill du ta emot en praoelev?

Under vårterminen 2022 ska elever från årskurs 8 ut på sin praktik. Att ta emot en praoelev är en möjlighet för dig som arbetsgivare att visa din verksamhet och bransch. Och vem vet – kanske är eleven en framtida medarbetare.

Är du nyfiken på hur du gör för att ta emot en praoelev? Här kan du läsa mer:

Mer information om prao

Mer information, vanliga frågor och svar om prao för dig som elev och vårdnadshavare och planerade praoveckor hittar du här: