Invigning av Humlans förskolas nya lokaler

Närbild på invigningsband

För lite drygt ett år sedan påbörjades en invändig totalrenovering av Humlans förskola i Iggesund. Idag invigdes de nya lokalerna!

Humlans förskola i Iggesund invigdes 1974 som en av kommunens allra första förskolor. För lite drygt ett år sedan påbörjades en invändig totalrenovering av förskolans lokaler. I september flyttade barn och personal tillbaka till de nya lokalerna.

- Det har blivit ett jättelyft både för barnen men också för oss i personalen. Den största skillnaden märker vi på ljudnivån, men även på ljussättningen som går att justera efter behov. Det blir en bättre arbetsmiljö, vilket är jätteviktigt för att vi ska kunna göra ett bra jobb, säger Lena Stark Mickelsson, rektor på Humlans förskola.

Under renoveringens gång har barn och personal varit evakuerade till Timmerstockens lokaler i Iggesund.

- Det är många som har varit med och bidragit till att verksamheten har fungerat så pass bra under renoveringens gång, det är jag väldigt tacksam för. Idag är det barnen som är de stora vinnarna, säger Annika Gabrielsson, förvaltningschef på Lärandeförvaltningen.

De nya lokalerna är ändamålsenliga och anpassade till dagens och framtidens förskola.

- Det är väldigt roligt att vara här idag. Det här är en del av den stora satsningen på förskolan, en satsning på våra yngsta medborgare, säger Adam Rydstedt, ordförande Lärandenämnden.

Bilder från dagens invigning

Lekrum
Lekrum
Närbild på dörr med runt fönster
Hall
Lekrum
Närbild på ballong
Personalrum
En tiger-maskot
Humlans förskola

Vill du veta mer om Humlans förskola?

Humlans förskola ligger i centrala Iggesund med närhet till skola och bibliotek.

Läs mer om Humlans förskola i Iggesund