Välkommen på tjejkväll på bygg- och anläggningsprogrammet

Person som murar

Onsdag 17 april bjuder bygg- och anläggningsprogrammet på Bromangymnasiet in till en kväll för tjejer och ickebinära i årskurs 8 och 9. Syftet med kvällen är att unga tjejer ska få upp intresset för byggbranschen.

  • När? Onsdag 17 april kl. 17.00–19.00
  • Var? Bromangymnasiet, Gymnasievägen 4, Hudiksvall
  • För vem? Tjejer och ickebinära i årskurs 8 och 9

Under kvällen får du:

  • prova på olika yrken inom byggbranschen
  • hänga med andra tjejer som är elever på bygg- och anläggningsprogrammet
  • träffa lärare som berättar mer om programmet

Vi bjuder även på grillade hamburgare.

Byggbranschen har länge varit ett mansdominerat yrke och fler kvinnor behövs. Syftet med kvällen är att unga tjejer ska få upp intresset för branschen genom att få prova på den i ett eget sammanhang tillsammans med andra tjejer.

– Jag är stolt över att vi kan erbjuda grundskoleelever en bra möjlighet att göra rätt val. Jag är också stolt över de lärare som finns på programmet som verkligen arbetar med våra företag för att göra utbildningen och yrket lättillgängligt för tjejer, och att bemötandet ska vara positivt när tjejer vill börja på bygg- och anläggningsprogrammet och även sedan ute på arbetsplatser, säger Åsa Sundström som är rektor på bygg och anläggningsprogrammet.

Varmt välkommen!

Bygg- och anläggningsprogrammet på Bromangymnasiet

Bygg- och anläggningsprogrammet är ett yrkesprogram som vänder sig till dig som vill arbeta med att bygga, underhålla och göra ombyggnationer av hus och anläggningar. Läs mer:

Bygg- och anläggningsprogrammet (bromangymnasiet.se) Öppnas i nytt fönster.