En av våra elever är uttagen till en landslagssamling för DU17

Bild på en handboll som ligger på en handbollsplan.

Nora Kindahl, en av våra elever som kombinerar handboll tillsammans med studier på samhällsvetenskapsprogrammet här på Bromangymnasiet och som tillhör Janne Vestbergs Handbollsakademi, har blivit uttagen till en landslagssamling för DU17.

- Det är lite overkligt, jag vet inte vad som väntar riktigt men jag är glad att jag fått chansen att utvecklas och ska verkligen ta vara på tiden och såklart göra mitt bästa! Jag tycker att det framförallt är viktigt att visa att man inte behöver flytta till en större handbollsstad för att komma långt, säger Nora Kindahl.

Nora läser samhällsvetenskapsprogrammet på Bromangymnasiet och kombinerar det med att träna handboll.

- Jag fortsätter träna så mycket som jag gör och göra det jag mår som bäst av, vilket är att spela handboll, men också inspirera andra vilket jag tycker är jätteviktigt! Men såklart kämpa mot mina drömmar och mina mål, säger Nora Kindahl.

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program som ger dig en bred gymnasieutbildning. Programmet vänder sig till dig som är intresserad av hur samhället styrs, hur människor påverkas på olika sätt av det som sker lokalt och globalt och hur du kan göra skillnad.

Är sugen på att träna idrott på skoltid?

Ska du börja på Bromangymnasiet och är sugen på att träna fotboll, innebandy, handboll, truppgymnastik eller ishockey på skoltid? Hos oss har du möjlighet att kombinera din gymnasieutbildning med ditt idrottande. Via Lokal idrottsutbildning, LIU eller Lokal idrottsprofil, LIP får du träna din idrott på skoltid och även arbeta med idrotten ur ett hälsoperspektiv. Du läser LIU och LIP som det individuella valet under din gymnasietid.

Idrottsprofiler på Bromangymnasiet