Denna nyhet är äldre än 12 månader och kan innehålla information som inte längre är aktuell.

Vinnarna i Måltidslyftet 2016

Vinnarna blev inbjudna till Patricia för en trerätters middag och prisutdelning.
Bland de nominerade fanns kockar och måltidspersonal som ständigt tar initiativ som leder till en förbättring av måltiden i förskola, grundskola och äldreboende.

- Kul att lyfta måltiderna i Hudiksvalls kommun och många nomineringar visar på att matgästerna är nöjda säger Katarina Niemi, verksamhetschef på kostenheten.

Bland de som kunnat rösta fanns, elever, lärare, äldre och kollegor.

- Kost och kostenheten är väldigt viktigt menar Annika Huber, ordförande i tekniska nämnden som fanns på plats för att dela ut diplom.

Juryn bestod av Annika Huber, ordförande i tekniska nämnden, Johanna Julle, rektor på lärandeförvaltningen, Eva Skoglund, enhetschef på social- och omsorgsförvaltningen, Barbro Karelius, dietist på kostenheten och Katarina Niemi, verksamhetschef på Kostenheten.

Och vinnarna är

Östra skolan - Årets kök / arbetslag med motiveringen:

Genom ett trevligt och glatt bemötande har kökspersonalen vunnit många av matgästernas uppskattning. Kökspersonalen möter matgästerna med ett glatt leende, tar sig tid att lyssna på och prata med eleverna och skapar trygghet i skolrestaurangen. Att elever och lärare är nöjda med maten och måltidsmiljön är naturligtvis också kul.

Forsagården - Årets kök / arbetslag med motiveringen:

För deras förmåga att alltid tänka på de boendes måltidsupplevelse och för deras samarbete med vårdpersonalen för att utveckla och tänka nytt. Efterrätt till lunch och en aptitretare till middag ger de boende på Forsagården en härlig matupplevelse alla dagar i veckan. Det goda samarbetet i huset skapar glädje och en härlig atmosfär i matsalen.

Kocken Marianne Dahlberg - Årets medledare med motiveringen:

För att hon tillfört förskolan ytterligare en dimension för barnens utveckling och förståelse för andra människor genom sin kockroll och med mat från världens alla hörn. Efter många år i yrket fortsätter hon att sträva framåt och Mariannes initiativ att servera maträtter från hela världen är ett exempel på att ligga i framkant. Marianne har alltid matgästerna i fokus och tar sig alltid tid att möta barnen och föräldrarna på ett positivt sätt.

Nästa nominering

Nästa nominering kommer att göras 2018.