Träna mindfulness via digitala träffar

social samvaro på stan

Är du över 18 år och ger stöd till en närstående som på grund av ålder, långvarig sjukdom eller funktionsnedsättning har svårt att klara sig själv? Anhörigstöd bjuder nu in till digitala träffar för att träna mindfulness.

Mindfulness, eller medveten närvaro, är en metod som kan användas för att hantera bland annat stress, oro och smärta. Hudiksvalls kommun, Region Gotland, Ängelholms kommun och Eslövs kommun bjuder nu in till digitala mindfulness-träffar. Vid varje tillfälle guidar en ledare i olika övningar inom mindfulness, inga förkunskaper krävs.

Välj en lugn plats där du kan vara ostörd, använd gärna hörlurar om du har möjlighet. Det är helt kostnadsfritt och du väljer själv vid vilka tillfällen du vill delta.

Tider och anmälan

Du anmäler dig via mejl till respektive ledare, senast dagen innan. Träffarna sker digitalt och en länk för att ansluta till träffen skickas ut till din e-postadress.

Tänk på att skriva vilket eller vilka datum det är du vill anmäla dig till.

Träffarna sker på följande dagar:

Vanliga frågor och svar om träffarna

Mindfulnesspassen är för personer över 18 år som ger stöd och hjälp till en närstående som på grund av ålder, långvarig sjukdom eller funktionsnedsättning har svårt att klara sig själv. Anhöriga från hela Sverige är välkomna att vara med!

För att kunna skapa ett tryggt rum för alla som deltar ser vi gärna att du har kameran på i början av passet. Det går sen fint att stänga av kameran under övningarna, de flesta väljer att göra så.

Du är välkommen att ha mikrofonen på i början av passet. Under övningarna stänger alla deltagare av sina mikrofoner.

Vi har ingen presentationsrunda och det finns inga krav på att du som deltagare ska dela något under aktiviteten. Ibland bjuder ledaren in till en kortare reflektionsrunda innan vi avslutar. Det är frivilligt att delta.

Anmälan görs till respektive ledare senast dagen innan varje pass. Tänk på att skriva vilket eller vilka datum det är du vill anmäla dig till. Här ovan ser du vilken ledare som har vilka pass.

Så länge alla som deltar är anhöriga över 18 år så går det jättebra att ni deltar tillsammans