Nu kan du låna konsertbiljetter med ditt bibliotekskort

Person som spelar tvärflöjt

Nu kan du som har ett bibliotekskort på biblioteken i Hudiksvall låna biljetter till Norra Hälsinglands konsertförenings konserter i Hudiksvall. Och det är helt gratis.

Detta testprojekt är ett samarbete mellan Norra Hälsinglands konsertförening och Hudiksvalls bibliotek. Projektet har inspirerats av liknande upplägg som finns på flera orter runt om i landet både vad det gäller kultur- och sportevenemang.

Biblioteket och Konsertföreningen vill på detta sätt göra kultur mer tillgängligt och sänka trösklar som kan finnas för att ta del av den.

– Vi vill göra det enkelt och attraktivt att gå på våra konserter och kanske locka nya grupper. Barn och ungdomar under 20 år och elever på SFI har redan gratis inträde, säger Bo Tangfelt som representerar Norra Hälsinglands konsertförening.

– Det här ligger i linje med bibliotekets uppdrag, att arbeta för demokrati, folkbildning och att främja kulturell verksamhet, säger Emma Faxälv som arbetar med programverksamhet på Hudiksvalls bibliotek.

Hur går det till?

Från mars till juni 2024 kommer det vara möjligt att låna biljetter till två konserter som arrangeras av konsertföreningen.

Information om hur du lånar biljetterna hittar du här:

Låna konsertbiljetter med ditt bibliotekskort