Om bromangymnasiet.se

Bromangymnasiet.se är Bromangymnasiets officiella webbplats. Här finns information om de program och den service som skolan erbjuder.

Tillgänglighet och funktioner på webbplatsen

Du ska kunna använda Bromangymnasiets webbplats på ett bra sätt oberoende av vilken funktionsvariation du har eller vilken teknik du använder. Vi arbetar ständigt med att öka tillgängligheten på vår webbplats för att leva upp till lagkravet.

Bromangymnasiet.se följer Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) för att göra webbplatsen, innehållet och tjänster tillgängliga för en bred mottagargrupp, inklusive personer med olika typer av funktionsnedsättningar. I vår tillgänglighetsredogörelse redogör vi för hur vi uppfyller lagen om tillgänglighet till digital offentlig service, kända tillgänglighetsproblem. Vi beskriver också hur du kan rapportera brister till oss så att vi kan åtgärda dem.

Läs mer i tillgänglighetsredogörelse för bromangymnasiet.se

Du kan ändra tecken- och visningsstorleken så att du lättare ser vad som visas på skärmen. Du använder webbläsarens inbyggda funktion för att ändra teckenstorleken och teckensnitt eller för att zooma. Det gör du på olika sätt beroende på vilken webbläsare och vilken enhet du använder.

Du kan ändra färginställningar i ditt operativsystem. Du kan invertera färgerna i operativsystemet så att den text som normalt sätt är mörk och presenteras mot en ljus bakgrund blir ljus och presenteras på en mörk bakgrund. Detta är bra om du tycker att den vita bakgrund som ofta används på webbsidor är jobbig för ögonen. Du kan också ställa in ökade kontraster.

Om du har svårt att använda mus kan du istället navigera med hjälp av tangentbordet. Sidornas innehåll ska ha en logisk ordning för att underlätta för dig som navigerar med tangentbordet i stället för en mus. Idagsläget har dock inte allt innehåll en logisk ordning, men det här kommer att rättas upp i samband med nya mallar på hudiksvall.se.

Läs mer i tillgänglighetsredogörelsen för bromangymnasiet.se

Generellt öppnas inte interna länkar i nya fönster. Om du vill öppna en länk i ett nytt fönster eller en ny flik kan du göra det genom att högerklicka på länken och välja "Öppna i nytt fönster" eller "Öppna i ny flik".

Alla länkar som går till en annan webbplats, till ett dokument eller e-tjänst, öppnas i nytt fönster, vilket också framgår av en länk-ikon. 

Genom tjänsten Readspeaker kan du få innehållet på webbplatsen uppläst. Du når funktionen via länken ”Lyssna” högst upp i sidhuvudet. När du klickar på länken öppnas spelaren.

Google Translate är en automatisk översättningstjänst. Bromangymnasiet kan inte garantera att översättningen är helt korrekt. Kontakta oss gärna om du undrar över något.

Läs mer om hur du kan kontakta skolan

In English:

Google Translate is an automatic translation service. Bromangymnasiet can not guarantee total accuracy of the translation. Please contact us if you have any questions.

Kakor (cookies) på bromangymnasiet.se

På bromangymnasiet.se används kakor bland annat för att samla in statistik över besök på webbplatsen. Informationen används för att bättre förstå våra besökare så att vi kan utveckla och förbättra webbplatsen.

I din webbläsare har du möjlighet att begränsa hur kakor lagras på din dator. Du kan ställa in om du vill att kakor ska lagras automatiskt, om du vill ge ditt godkännande när en webbplats begär att få lagra en kaka eller om kakor inte ska sparas på din dator. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats:

Kakor (pts.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hudiksvalls kommuns behandling av personuppgifter

Din personliga integritet är viktig för oss och vi arbetar på olika sätt för att skydda och respektera den. Inte minst genom att följa data­skydds­förordningen (GDPR). Det innebär bland annat att vi inte använder dina person­uppgifter till mer än det nöd­vändiga, men även genom att arbeta seriöst med säkerhet och doku­mentation.

På hudiksvall.se kan du läsa mer om Hudiksvalls kommuns hantering av personuppgifter Öppnas i nytt fönster.