Etablera företag

Tekniska vägarbete arbetare

Här har vi samlat information som kan underlätta för dig som går i tankarna att etablera företag i Hudiksvalls kommun.

Frågar du oss så ligger Hudiksvall bra till. Du hittar oss mitt emellan Gävle och Sundsvall, vilket innebär att möjligheten att pendla är idealisk. Med tåg tar det endast 2,5 timmar från Stockholm till Hudiksvall. Vi har dessutom både E4:an och riksväg 84 runt knuten.

Ledig industrimark

Vi kan erbjuda industrimark med varierande lägen passande för olika verksamheter:

Ledig industrimark

Lediga lokaler

Söker du lokaler för etablering i Hudiksvalls kommun?

Lediga lokaler

Näringsliveneheten har även kontakt med fastighets- och markägare i Hudiksvalls kommun och kan tipsa dig om vem du ska vända dig till.

Branscher i Hudiksvall

Hudiksvall har ett brett utbud av företag inom olika branscher, där de flesta är inom skog och jordbruk. Företagen i Hudiksvall är speciellt framstående inom hydraulik, kartong, fiberoptik och andra ICT- relaterade områden.

Hudiksvall har en lång tradition inom bland annat fiberoptik. Ericsson Network Technologies startade tillverkning av optofiber i Hudiksvall redan på 70-talet och idag har kommunen utvecklats till ett centrum för tillverkning, forskning, utveckling och utbildning inom fiberoptik och andra ICT-relaterade områden.

HHK Hudiksvalls Hydraulikkluster är en ideell förening som bildades 2012 med målet att stärka hydraulikindustrin i Hudiksvall och bidra till långsiktig konkurrenskraft och fler jobb på orten. Ett flertal av medlemsföretagen inom HHK är världsledande inom sin nisch och på den gemensamma webbplatsen hittar du alla medlemsföretag som tillsammans sysselsätter över 1 000 personer och exporterar till över 100 länder.

HHK Hudiksvalls Hydraulikkluster (hhk.world) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler och fler turister upptäcker och återkommer till Hälsingland vilket gör besöksnäring till en bransch i stark tillväxt.