Utveckla företag

Person som packar matlådor

När ditt företag har varit i gång ett tag kan det vara läge att börja tänka på hur du vill utveckla verksamheten.

Du kanske vill söka dig till nya marknader, ta fram en ny produkt, tjänst eller byta företagsform. Behöver du investera i en ny maskin? Utveckla en ny produkt? Bilda ett dotterbolag? Eller vill du ut på en internationell marknad? Oavsett hur du vill utveckla ditt företag så hjälper vi dig gärna i det arbetet.

Offentligt stöd

Som företagare kan du söka offentligt ekonomiskt stöd för att utveckla det egna företaget och för satsningar som gynnar den regionala tillväxten. Många känner inte till vilka möjligheter som finns eller tycker det tar för lång tid eller verkar krångligt och svårt att söka. Vi hjälper gärna dig att reda ut begreppen. Vi ser till att du får information om vilka möjligheter det finns samt hjälper dig att ta reda på vilka stöd som skulle vara möjliga för dig att söka.

Mentorprogram

Som företagare kan det vara skönt att ha en erfaren person att bolla idéer med. Vi har tillsammans med Nordanstigs- och Ljusdals kommuner ett mentorprogram. Det riktar sig till dig som kommit förbi uppstartsfasen i ditt företagande och är redo att låta verksamheten växa och utvecklas nationellt och/eller internationellt. Genom diskussioner och möten med din mentor kommer du själv fram till hur just ditt företag ska utvecklas.

Programmet pågår under ett år och du och din mentor träffas minst en gång i månaden för att diskutera hur just ditt företag kan utvecklas. Under året anordnas även flera nätverksträffar med föreläsningar om aktuella ämnen.

Stöd till kreativa entreprenörer

Har du en innovation med potential att växa sig stor? Sitter du på ett patent men saknar tiden att utveckla din idé? Nedan har vi listat ett antal myndigheter och bolag som hjälper kreativa entreprenörer.

Propell är mötesplatsen för dig som har en idé, uppfinning eller innovation. Det är en plats där roliga startups, nyfikna entreprenörer och spännande individer kan samlas och utvecklas. Propell erbjuder dig coaching, team- och individutveckling, kontorsplats, ett stort kontaktnät och mycket mer. Läs mer på Propells webbplats:
propell.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Främjar hållbar tillväxt genom att förbättra förutsättningarna för innovation och att ge bidrag till innovationsprojekt och forskning. Här kan du söka finansiering för din innovation. Läs mer på Vinnovas webbplats:

vinnova.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Region Gävleborgs företagsinkubator. Här kan du få hjälp att bygga företag av och kommersialisera dina idéer. Läs mer på Movexums webbplats:

movexum.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Erbjuder kostnadsfri innovationsrådgivning – från idé till lanserad produkt eller tjänst. Hos Almi kan du även diskutera vilka finansieringslösningar som passar dig bäst. Läs mer på Almis webbplats:

almi.se/Gavleborg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vill du göra affärer med kommunen?

Kommunen vill gärna göra affärer med lokala företag. Upphandling regleras av Lagen om offentlig upphandling, LOU och de flesta av våra inköp sker på ramavtal via offentlig upphandling, i samarbete med andra kommuner i Hälsingland.

Upphandling och inköp