Mår du dåligt och behöver stöd?

Mår du dåligt? Känns pluggandet tungt? Eller har du problem med relationer? Vad det än är så finns kuratorn för dig. Inga tankar och funderingar är för små eller stora.

Kontakta kuratorn

Du kan smsa, ringa, maila eller chatta med kuratorn.

Här hittar du kontaktuppgifter till kuratorerna på gymnasiet

Har du problem hemma?

Om du har problem i din familj finns det stöd och hjälp att få. På Hudiksvalls kommuns webbplats kan du läsa mer om det stöd som finns:

Familj, barn och ungdom Öppnas i nytt fönster.

Vilken hjälp finns det att få när det är jobbigt hemma och om hur kan socialtjänsten hjälpa dig?

Läs mer om hur socialtjänsten fungerar och vad de kan hjälpa till med på kollpasocs webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ungdomsmottagningen

Läs mer och boka tid hos ungdomsmottagningen

Akut hjälp

Om du mår riktigt dåligt och har tankar på inte vilja leva längre - Ring 112.

Stöd på nätet

BRIS

Här kan du prata med en kurator, eller prata med andra unga i Forum. Du kan också läsa, kolla in filmer och lyssna på poddar om viktiga ämnen.

Läs mer på BRIS webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

UMO

UMO är en webbplats för alla som är mellan 13 och 25 år. Här kan du få kunskap om kroppen, sex, relationer, psykisk hälsa, alkohol och droger, självkänsla och mycket annat. Finns även på flera språk.

Läs mer på UMO:s webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Läs mer på Youmos webbplats - på olika språk Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tjejjouren

Behöver du någon som lyssnar? Hör av dig via chatt, mail eller telefon till tjejjouren, trans- eller ungdomsjouren på din ort, eller välj en långt bort. Du bestämmer! Det går att vara helt anonym och ta upp vad som helst - inget är för stort eller för litet.

Läs mer på Tjejjourens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Killfrågor

Det kan vara något som är kul, pirrigt, jobbigt, trist, ångestladdat, hemskt. Eller kanske du bara vill småprata med någon. Vanliga ämnen i vår chatt är till exempel, kärlek, kompisar, ensamhet, sex, kropp, våld, föräldrar och dataspel. De finns här för att stötta dig som kille, även om du till exempel själv har varit taskig och behöver prata av dig om det. Du kan även chatta!

Läs mer om killfrågor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mind

Mind är till för dig som har tankar på att ta ditt liv eller har en närstående med sådana tankar. Du når Mind via telefon, chatt eller mail.

Läs mer på Minds webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lite mycket

Lite mycket är en sms-skola som lär dig hantera stress och press.

Läs mer på webbplatsen Lite mycket Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sjukhusundervisning

Vårdas du på sjukhus? Du som är ungdom och inlagd på sjukhus kan få undervisning i sjukhusskolan.Sjukhusundervisning (hudiksvall.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.