Fjärrlån

Närbild på en gulmålad bokhylla fylld med böcker i olika färger.

Om du letar efter en bok eller annan typ av medie som inte finns i vår katalog, kan Hudiksvalls bibliotek beställa från andra bibliotek utanför HelGe-samarbetet via fjärrlån om det är möjligt.

Det är det utlånande biblioteket som bestämmer om de lånar ut och hur länge. Om boken eller medien är reserverad kan väntetiden bli längre. Du kan själv söka efter böcker på andra bibliotek utanför samarbetet i LIBRIS söktjänst.

Om du studerar vid högskolan i Gävle gör du fjärrlånebeställningen på biblioteket där.

Biblioteket på Högskolan i Gävle Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

LIBRIS söktjänst Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vad kan lånas in?

Material som lånas in är i första hand böcker, mikrofilm och tidskriftsartiklar. Ange tidskriftens titel, årgång och nummer, sidor, samt artikelförfattare och titel.

Vad kan inte lånas in?

Böcker som finns inom HelGe-samarbetet men som för tillfället är utlånade eller referenslitteratur lånas inte in. Kurslitteratur lånas som regel inte ut till andra bibliotek. Material som inte kan lånas in är tidskrifter, varken enstaka nummer eller årgångar. Filmer och cd-skivor går inte heller att låna in.

Vad kostar det?

Ett fjärrlån kostar ingenting, men det finns undantag. Vill du låna en bok från utlandet och/eller beställa kopior av artiklar i tidskrifter, tas det ut en kostnad. Hur mycket det kostar beror på biblioteket det beställs ifrån.

Beställning

För att du ska få bästa möjliga service ber vi dig komma till något av våra bibliotek, skicka e-post till

fjarrlan@hudiksvall.se

eller ring till biblioteket i Hudiksvall, 0650-196 50.

Hur lång tid tar beställningen?

Ett fjärrlån tar ca 10 dagar om boken är tillgänglig. Är boken utlånad tar det längre tid. Vi kan aldrig garantera att en bok kommer inom en viss tid. Vi hör av oss när din beställning finns att hämta hos oss.