Vikariat och timanställningar

Medarbetare från hemtjänsten hälsar på hos en kund

Letar du en väg till ett varierande jobb och vill vara en del av vår bemanning? Vill du knyta nya kontakter och bygga på ditt CV? Du kan vara den som gör någon annans dag bättre!

Rekrytering- och bemanningsenheten anställer personer för arbete i flera av kommunens verksamheter. Som medarbetare i vår organisation finns möjlighet till både korta och längre uppdrag.

Lediga vikariat

Här kan du se en sammanställning av de jobb som annonseras just nu, både vikariat och andra former.

Lediga jobb

Inom vilka områden kan jag vikariera?

I förskola blandas lek med pedagogik och du som vikarie finns där genom alla delar. Det kan handla om att läsa en bok, hjälpa till med måltider, undervisa i matematik på förskolenivå eller utomhuslek. Du arbetar med barn mellan 1-5 år

Som vikarie i grundskolan kan du arbeta med elever från förskoleklass till årskurs 9. Du som har erfarenhet kan undervisa i flera ämnen. Vanligtvis finns en färdig planering som du följer men ibland behöver du själv planera dagen. Du hjälper även till mellan lektionerna på raster och under måltider. Du kan även arbeta i anpassad skola och som elevassistent.

Arbetsdagen på fritids börjar ofta i klassrummet där du på olika vis stöttar lärarna. Under eftermiddagen övergår verksamheten till fritids. Där stimuleras elevernas utveckling och sociala gemenskap genom bland annat lek, rörelse och skapande aktiviteter.

Du som är intresserad av arbete i gymnasieskolan kontaktar deras administration.

Som personlig assistent arbetar du med personer i olika åldrar som har någon form av funktionsnedsättning. Din arbetsplats är i kundens hem och i det dagliga arbetet stödjer du kunden med pedagogiskt motivationsarbete, hantering av medicin, stöd med hygien, att laga mat, städa och en del administrativa uppgifter. Kundens intressen och vardag formar din arbetsdag och beroende på vem du jobbar med så kommer arbetet att ställa varierande krav på dig.

I din roll utgår du från de boendes individuella behov och önskemål och ger stöd i det dagliga livet utifrån ett pedagogiskt förhållnings- och arbetssätt. Du stödjer de boende och vägleder med bland annat fritidsaktiviteter, personlig omvårdnad, måltider, hantering av medicin, städning och samhällskontakter. Administrativa uppgifter som att föra social dokumentation i enlighet med gällande lagstiftning och föreskrifter ingår i arbetsuppgifterna

Som medarbetare inom Daglig verksamhet är ditt uppdrag att stödja och handleda våra brukare i deras sysselsättning och skapa en meningsfull, stimulerande och utvecklande vardag i gemenskap med andra.

Som omvårdnadspersonal på särskilt boende jobbar du med äldre personer som behöver hjälp och tillsyn dygnet runt. Vissa boende har en demenssjukdom, andra har svårt att röra sig eller har svårt att klara sig själva på annat sätt. Tillsammans med dina kollegor delar ni upp arbetet för dagen och ni hjälper varandra att skapa en bra vardag för de boende.

Inom hemtjänsten jobbar du ofta ensam med att hjälpa personer i hemmet så att de kan klara sin vardag. När du jobbar inom hemtjänsten får du ett schema där det står vem du ska hjälpa, vilken tid och vad du ska göra. Oftast kör du bil, men det förekommer också att du går eller cyklar hem till personen du ska hjälpa. Dokumentation ingår i arbetsuppgifterna.

Du städar kontor, lokaler och andra miljöer som tillhör Hudiksvalls kommun. Arbetet utförs på dagtid, måndag till fredag. På många av våra arbetsplatser inom lokalvård används städmaskiner, arbetet kan också innebära vissa tyngre lyft.

Att vikariera inom det här området innebär att du jobbar i köket på någon av våra förskolor, skolor eller äldreboenden runtom i kommunen. Tillsammans med övriga i arbetsgruppen, eller ensam, kommer du förbereda och tillaga frukost, mellanmål, lunch och middag, beroende på var du jobbar. Du kan vikariera antingen som kock eller måltidspersonal.

Måltidsbiträde

Som måltidsbiträde är du behjälplig i köket och ansvarar för servering och disk. Arbetsuppgifter du kan förväntas utföra är salladsberedning, enklare tillredning samt vara behjälplig vid bakning, matlagning och matsalsarbete.

Kock

Som kock ansvarar du för tillagning av mat, specialkost och bakning. Tillagning av specialkost förekommer dagligen i olika stor omfattning. Arbetsuppgifter du även förväntas utföra är detsamma som måltidspersonal. Även viss inventering, produktionsplanering och administrativa arbetsuppgifter kan ingå.

Vad förväntas av mig?

Som vikarie förväntas du ha god samarbetsförmåga, vara ansvarsfull, serviceinriktad, stresstålig och flexibel. Jobbet som timvikarie innebär bland annat att

  • du kan bli kontaktad tidigt på morgonen
  • du ska kunna åka ut på arbete med kort varsel
  • att arbetstider och arbetsplatser varierar

Vi ser gärna att du kan jobba minst två dagar per vecka.

Utdrag ur belastningsregistret

För att arbeta som vikarie inom lokalvård, förskola, skola och kost behöver du ha ett aktuellt utdrag ur belastningsregistret. Utdraget får vara högst ett år gammalt.

Beställ utdrag ur belastningsregistret på Polisens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kan jag utvecklas inom yrket?

Om du trivs med ditt jobb och undrar hur du kan komma vidare i ditt yrkesliv och kanske få en fast anställning så småningom så hjälper vi gärna till och bollar tankar och idéer om hur du kan gå vidare.