Parker och torg

Blomplantering vid ett torg där människor rör sig.

I Hudiksvalls kommun finns 80 ha parkmark och 390 ha naturmark. Tekniska förvaltningen ansvarar för skötsel av kommunens parker, planteringar, lekplatser och bollplaner. Kommunen har ett eget växthus och en trädbank.

Visningsträdgården vid Kärleksstigen

I början av Kärleksstigen, som går runt Lillfjärden, finns en visningspark med rosor och perenner. I trädgården finns cirka 150 rosor av ett 70-tal olika sorter. Övervägande antalet rosor är härdiga i växtzon 5 och 6. Några rosor är härdiga i zon 7 och 8.

Se på karta Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

De flesta rosorna är gammaldags och ljuvligt doftande. Tillsammans med rosorna är perenner planterade och i ett par rabatter växer enbart perenner.

I trädgården finns flera sittplatser omgärdade av klätterrosor och klematis. Inom anläggningen finns även sommarblommor som kommunen planterar varje år. Under juli månad är trädgården som vackrast då de gammaldags rosorna står i sitt bästa flor medan rugosorna fortsätter att blomma till frosten kommer. 

Trädgården är en oas i staden och många flanerande stannar upp och njuter av blomsterprakten. Här finns möjlighet att hämta inspiration till den egna trädgården samt att upptäcka vilka rosor som är härdiga och friska i Norrland.