Fisk bordelaise
Receptet är beräknat för 4 portioner
Ingredienser volym/vikt (mängd/port)
- Fiskfile torsk/sej 400g (100g)
- Morot riven 80g (20g)
- Palsternacka riven 80g (20g)
- Ströbröd 74g (18g)
- Matolja 1dl (20g)
- Vitlök 4g/1klyfta (1g)
- Timjan efter smak
- Salt, peppar efter smak
Gör så här
- Dela fisken i portionsbitar och lägg den i bleck
- Finriv morötter och palsternacka
- Blanda alla ingredienser i en bunke smaksätt med timjan, vitlök, salt och peppar
- Bred blandningen över fiskbitarna och stek i ugnen i 200g tills fisken är genomstekt och toppingen fått en fin gyllenbrun yta. Det tar ca 10-15 min beroende på fiskens tjocklek
Har du termometer så ska du steka den till 60 grader