IT-utbildningar

Intresserad av en utbildning med goda jobbutsikter i en spännande bransch? Kanske behöver du läsa upp viss behörighet för att komma vidare i IT-branschen? Kanske har du redan det som krävs för att läsa vidare? Här hittar du samlad information om utbildningar inom IT-branschen och de förkunskaper som krävs för komma dit.

Förkunskaper IT-utbildning

Förutom Engelska och Matematik som förkunskapskrav, kan man för vissa utbildningar behöva någon av följande förkunskaper för vidareutbildning inom IT-området:

  • Programmering1
  • Datorteknik1a
  • Datorteknik1b
  • Data- och nätverksteknik

Du kan även via vårt flexibla upplägg läsa in behörigheterna:

  • Engelska6
  • Matte2

Förkunskaper till IT-utbildningar kan du läsa på distans via Cul. Kontakta studie- och yrkesvägledarna på Cul om du vill ansöka till ovan kurser:

Studie- och yrkesvägledare på Cul

Utbildningar inom IT

Har du det som krävs för att komma vidare i utbildning inom IT-branschen? Du kanske vill läsa till IT-säkerhetstekniker, Agil Javautvecklare eller .Net utbecklare. Här kan du hitta utbildningar inom IT-området:

Yh-utbildningar på Edugrade webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.IT-utbildningar på Teknikhögskolans webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Data och IT på yhguidens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Data/IT på ykeshogskolans webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Har du funderingar?

Kontakta Studie- och yrkesvägledarna på Cul

Intresserad av fler utbildningar?

Du vet väl om att vi erbjuder flera utbildningar, du hittar dem här:

Utbilda dig till ett yrke via Cul