Styckare och styckare mot slaktare – lärling
I utbildning till styckare får du lära dig att arbeta hantverksmässigt med styckning och charkuteri. Du får också kunskap om livsmedelslagstiftning, hygien och näringslära.
Ansökan
På länken hittar du information om hur du ansöker till utbildningen. Du ser också när ansökan är öppen.
Vem kan söka?
Du som har förutsättningar att klara studier på gymnasial nivå och har ett stort intresse för branschen.
Kursstart?
Utbildningen startade 15 augusti 2022 och pågår just nu. Ingen ny kursstart är planerad.
Studieort?
Hudiksvall. Utbildningen är ett samarbete mellan Cul och Delsbo Slakteri. En stor del av utbildningen hålls i deras lokaler i Delsbo.
Hur är utbildningen upplagd?
70–100 procent av undervisningen sker på en arbetsplats. Du har en handledare på arbetsplatsen och en yrkeslärare som följer dig genom din utbildning. Med en lärlingsutbildning får du snabbt kontakter i branschen och yrkeserfarenheter.
Studietakt?
Heltid.
Utbildningstid?
1100 till 1500 poäng, beroende på tidigare kunskaper och företagets behovsnivå.
Antal platser?
Begränsat antal platser.
Vilken nivå är utbildningen på?
Gymnasial nivå.
Har du funderingar?
Kontakta Studie- och yrkesvägledarna på Cul
Intresserad av fler utbildningar?
Du vet väl om att vi erbjuder flera utbildningar, du hittar dem här.
Vilka kurser ingår i utbildningen?
- Hygien, 100 poäng
- Livsmedels- och näringskunskap 1, 100 poäng
- Branschkunskap inom restaurang och livsmedel, 100 poäng
- Service och bemötande 1, 100 poäng
- Styckning 1, 100 poäng
- Styckning 2, 100 poäng
- Styckning 3, 200 poäng
- Styckning 4, 100 poäng
- Styckning – specialisering, 100–500 (kursen föreslås läsas flera gånger med innehåll anpassat till det aktuella behovet exempelvis slakt)
Efter utbildningen
Efter utbildningen kan du jobba inom livsmedelsbranschen som styckare eller slaktare eller en kombination av de två yrkena.
Bra att veta om utbildningen
För att uppnå en fullständig gymnasieexamen behöver utbildningen kompletteras med ytterligare kurser.