14 december
Folkets Husföreningen i Iggesund bildade 1920 och fyra år senare fick de tillgång till en tom samlingslokal som bruket hade. Insamling bland främst medlemmarna resulterade i en budget som möjliggjorde byggnation av Iggesunds första Folkets Hus, en rund paviljong med tidstypisk utsmyckning.
Men snart tyckte man att lokalen hade för låg standard och små ytor så under 1940-talet startade arbetet med att hitta ny plats och finansiering. Genom god relation till bruksdisponent Gunnar Sundblad lyckades föreningen få ekonomiskt stöd från bruksbolagets och Pappers avdelning 15 och bygget av nya Folkets Hus startades.
Dagens Folkets Husbyggnad invigdes 1950 och är uppförd i funktionalistisk arkitektur, en klossformad huskropp med regelbunden fönstersättning, rena ytor och funktionell utformning. Från början var fasaden ljus, för att senare övergå i en röd nyans med vita fönsterinramningar. Hösten 2023 fick byggnaden ny färgsättning i beige ton och nya lättmetallfönster ersatte äldre träfönster.
Folkets Hus som företeelse dök upp under början av 1900-talet i Sverige då arbetarrörelsen växte sig starkare och fackföreningarna var aktiva med medlemsträffar som krävde lokaler för en större mängd människor. Iggesunds Folkets Hus är fortfarande en viktig samlingslokal på orten där både bio, möteslokaler och teateruppsättningar erbjuds. För att inte tala om den årligen återkommande Iggesunds revyn som drar besök från stora delar av Sverige och kan stoltsera med flera prestigefyllda priser inom svenska mästerskapet för revyshower.