Barn i föräldrars fokus, BIFF

Barn i föräldrars fokus, BIFF, är en utbildning och samtalsgrupp för dig som är förälder och har separerat. I utbildningen får du kunskap och stöd kring hur du som förälder kan underlätta för ditt barn.

En separation medför ofta många utmaningar. För dig som förälder kan en av dem vara att komma överens med den andra föräldern kring era gemensamma barn. Att som barn genomgå en skilsmässa kan också innebära svårigheter. Det kan till exempel handla om att barn tar på sig skulden för föräldrarnas skilsmässa eller känner ett ansvar att ta hand om föräldrarna.

I utbildningen Barn i föräldrars fokus får du som förälder kunskap om barns behov i olika situationer med hänsyn till deras ålder, utveckling och personlighet. Du får också hjälp med hur du ser på din egen del i konflikten, och hur du kan förhålla dig till den andre förälderns beteende och uttalanden.

Hur går utbildningen till?

Vi träffas vid tre tillfällen, två timmar per gång. Utbildningen genomförs i grupper om minst åtta personer. Båda föräldrarna är välkomna att delta, men ni kommer att gå i separata grupper. Det är inget krav att båda föräldrarna deltar.

Varje grupp leds av två gruppledare som har erfarenhet av arbete med familjer där föräldarna inte kommer överens.

Vad får jag som förälder ut av utbildningen?

Vi vill inge hopp för dig som föräldrer och vi vill synliggöra ditt barns behov och situation. Vårt mål är att du som förälder ska få en bättre förståelse för hur du kan underlätta för ditt barn.

När är nästa utbildning?

Varje utbildning består av tre träffar.

Utbildningen genomförs följande datum:

  • Träff 1: 30 januari, kl. 16.30–18.30
  • Träff 2: 13 februari, kl. 16.30–18.30
  • Träff 3: 27 februari, kl. 16.30–18.30

Ingång vid Västra Tullgatan. Barnrummet i Familjeteamets korridor, plan 4.

Utbildningen leds av Josefine Myrsten och Edvin Karlsson och genomförs följande datum:

  • Träff 1: 26 februari, kl. 16.30–18.30
  • Träff 2: 11 mars, kl. 16.30–18.30
  • Träff 3: 25 mars, kl. 16.30–18.30

Ingång vid Västra Tullgatan, Plan 4, gemensamma väntrummet.

Sista anmälningsdag: 21 februari

Hur anmäler jag mig till utbildningen?

Du anmäler dig via vår e-tjänst:

När du har kontaktat oss bokar vi tillsammans in en tid för ett första samtal, där vi pratar om hur vi kan hjälpa dig utifrån dina förutsättningar.

Vanliga frågor och svar

Nej, det är absolut inget krav att båda föräldrarna deltar.

Nej, utbildningen är helt kostnadsfri.

Ja, vi har tystnadsplikt.

Nej, vi dokumenterar ingenting.

Lever ditt barn med separerade föräldrar?

Kanske har ditt barn glädje av ett eget forum där hen får uttrycka sina egna tankar och känslor kring hur det är att vara barn till föräldrar som inte bor tillsammans. Barnens skilsmässa ser inte ut som föräldrarnas och handlar inte om samma saker. Skilda världar är en stödgrupp för barn och ungdomar till separerade föräldrar.

Läs mer om Skilda världar

Stöd till dig som förälder

Ibland kan det vara tufft att vara förälder. Du är inte ensam och det finns hjälp och stöd att få. Läs mer om hur vi kan hjälpa dig:

Stöd till dig som förälder