Problem med kompisar och relationer

En tjej med långt mörkt hår och ett vitt modem i håret står och pratar i mobiltelefonen samtidigt som hon väntar på tåget.

Himmel eller helvete? Kompisar och relationer kan vara mysigt, kul och helt fantastiskt. Men i bland är det riktigt krångligt.

Du kanske känner dig utanför eller blir lämnad av din partner eller kompis? Kanske är du osäker vem som egentligen är din vän eller så sitter du fast i en dålig relation? Blir du mobbad eller mobbar du själv? Här kan du hitta stöd och hjälp:

UngdomsmottagningenDiskriminiering, trakasserier, mobbning och kränkande behandlingUngdomsbrottFältassistenterna

Barnens hjälptelefon, BRIS tfn 116 111

Till BRIS kan man ringa om man vill prata med en vuxen. Samtalet syns inte på telefonräkningen.

Du kan också chatta med BRIS.

Länk till Barnens rätt i samhället (BRIS) - chatten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Jourhavande kompis

Jourhavande kompis är Röda Korsets chattjour som barn och ungdomar upp till 25 år kan vända sig till för att snacka om precis vad som helst.

Länk till Jourhavande kompis Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Barn- och familjehälsan

Barn- och familjehälsan är en psykosocial verksamhet inom primärvården för blivande föräldrar, barn 0-12 år och deras familjer. Du som inte varit i kontakt med mottagningen tidigare söker dig till oss via En väg in.

Läs mer om En väg in Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Samordning

Ibland kanske du behöver stöd och hjälp från flera håll. Då kan det vara bra att stödet samordnas på bästa sätt för dig. Vänd dig till någon av dem som ger dig stöd och be om ett samordningsmöte där alla som du vill träffas för att samordna ditt stöd. Det samordnade stödet dokumenteras på mötet i en Samordnad Individuell Plan, SIP