Industriveckan

Person som svetsar

Industriveckan är ett samarbete mellan de lokala företagen i kommunen och grundskolorna i Hudiksvalls kommun och Nordanstigs kommun. Under industriveckan får du som elev lära dig vad de lokala företagen gör för någonting, hur det är att jobba inom industribranschen och vilka jobb som finns.

Industriveckan arrangeras varje år och är ett samarbete mellan skolorna och de lokala industriföretagen i Hudiksvall och Nordanstig.

Under industriveckan får du som elev i årskurs 9 besök av representanter från industriföretagen. De kommer bland annat att berätta om de olika jobben som finns på industri- och teknikföretag. Du får också veta mer om framtida möjligheter och hur de olika vägarna dit kan se ut.

Deltagande företag 2024

2024 genomförs indutriveckan under vecka 5. Deltagande företag är:

ANDRITZ är en global aktör som levererar all utrustning och hållara lösnignar till massa- och pappersfabriker runt om i världen. ANDRITZ Iggesund är specialister på att tillverka produkter som gör högkvalitativ flis i pappers- och massaindustrin, men också sågverksindustrin.

ANDRITZ har ca 90 medarbetare i Iggesund där de har en högteknologisk produktionsanläggning, inköp, konstruktion, forskning och utveckling, marknad och servicefunktioner. De tillverkar där produkter som levereras över hela världen.

ANDRITZ globalt har ca 30 000 medarbetare och de finns på 280 platser.

Deras värdeord är; Passion, Partnerskap, Mångsidighet och Perspektiv och är deras ledstjärnor i allt de gör.

ANDRITZ drivs av att bygga starka och hållbara relationer med positiv inverkan på miljön och den industri de levererar till.

Läs mer om Andritz på deras webbsida:

andritz.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hexatronic utvecklar, tillverkar, marknadsför och tillhandahåller lösningar inom fiberoptisk kabelinfrastruktur. 

På fabriken i Hudiksvall tillverkas fiberkabel, duktrör, kopparkabel samt nätverkstillbehör.

Läs mer om Hexatronic på deras webbsida:

hexatronic.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hiab är ett globalt företag med ett starkt fokus på utveckling och innovation. Kontoret i Hudiksvall är huvudsakligen fokuserat på R&D och är den största utvecklingssiten inom koncernen. Cirka 80 ingenjörer arbetar på kontoret i Hudiksvall, de fokuserar på att utveckla och förbättra Hiabs produkter och tjänster genom avancerad mjukvaruutveckling, stålkonstruktioner och styrsystemutveckling för alla kranar i Hiabs portfölj. Företaget är verksamt över stora delar av världen.

Läs mer om Hiab på deras webbsida:

hiab.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

HSP Gripen utvecklar, tillverkar och marknadsför hydraulisk griputrustning för materialhantering under varumärket och produktnamnet Gripen. Huvudsakliga användningsområden är för skogstransport på skotare och lastbilar, för materialhantering och sortering på mark- och anläggningsmaskiner, samt vid hantering av stora volymer i hamnar och på virkesterminaler.

Läs mer om HSP Gripen på deras webbsida:

hsp.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Huddig AB i Hudiksvall, utvecklar, tillverkar och marknadsför världsledande midjestyrda grävlastare.

Läs mer om Huddig på deras webbsida:

huddig.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Information kommer inom kort.

Läs mer om Iggesund Forest på deras webbsida:

iggesundforest.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Holmen Iggesund utvecklar premiumkartong för meningsfulla förpackningslösningar. Deras varumärken Invercote och Incada är världsledande i kvalitet, slitstyrka och designmöjligheter.

Holmens affärsidé är att äga och förädla skog. De växande träden förädlas i egen industri till allt från trä för klimatsmart byggande till förnybara förpackningar, magasin och böcker samtidigt som de producerar vatten- och vindkraft på egen mark.

Holmens anläggningar för produktion och förädling ligger i Iggesund och Strömsbruk, Sverige, samt i Workington, Storbritannien.

Läs mer om Holmen Iggesund på deras webbsida:

Iggesund paperboard (holmen.com) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Monitor ERP System AB utvecklar och marknadsför affärssystemet MONITOR, som är ett program som används för styrning och administration av ett företag. Vill du fördjupa dig inom Monitors affärssystem Monitor ERP och jobba nära deras kunder? Utvecklare, IT-tekniker, eller supportanalytiker är tre roller som du kan få möjlighet att jobba som hos Monitor. Rollerna är många och möjligheterna stora. Vid start blir du tilldelad en mentor som kommer finnas tillgänglig och behjälplig under din första tid hos Monitor.

Läs mer om Monitor ERP System AB på vår webbsida:

monitorerp.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Information kommer inom kort.

Läs mer om Plyfa på deras webbsida:

plyfa.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

OilQuick AB är ett familjeägt teknikföretag som utvecklar, tillverkar och säljer helautomatiska snabbfästessystem för entreprenadmaskiner. Huvudkontoret finns i Hudiksvall och där tillverkas produkterna i företagets egna verkstad.

Läs mer om OilQuick på deras webbsida:

oilquick.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Information kommer inom kort.

Läs mer om Pandrol på deras webbsida:

pandrol.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senseair är ett industriföretag som är världsledande inom luft och gas-sensorer byggda på NDIR teknik och har sitt huvudkontor i Delsbo.

Läs mer om Senseair på deras webbsida:

senseair.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sjölins smide monterar stålkonstruktioner runt om i hela Sverige. Varje produkt är unik, det gör att vi har både privatpersoner och byggbolag som kunder.

Läs mer om Sjölins smide på deras webbsida:

sjolins-smide.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Information kommer inom kort.

Läs mer om SMP Parts på deras webbsida:

smpparts.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sunfab Hydraulics AB är ett familjeägt företag som utvecklar, tillverkar och marknadsför hydraulpumpar och hydraulmotorer för mobilhydraulik. Huvudkontoret finns i Hudiksvall och där tillverkas produkterna i företagets egna fabrik.

Företaget har stor del av försäljningen på export och har dotterbolag i Tyskland, Frankrike, Storbritannien, Spanien, USA och Malaysia.

Läs mer om Sunfab på deras webbsida:

sunfab.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.